Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 35

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    14.02.2013
    БИЗНЕС, не трябва да звучи лошо в която и да е част от човешката дейност, вкл. и в пчеларството.Ще споделя моя опит:
    1г. един кошер/семейство/ подарък от прятел,до зазимяване от него имаше две отводки-печалба 0
    2г.От трите семейства станаха 7, естествено мед не извадих но направих разходи за центрофуга, пч. помещение/барака/, и друг по дребен инвентар за около1000лв.- печалба 0
    3г.От седемте станаха 14, годината беше лоша ,поради направените отводки и усиления градеж на рамки мед не извадих-печалба 0
    4г. От 14 станаха 20 мед извадих само от старите /14/ по около 40кг за около 2500лв. като приспадна разходите от предходни години печалба -мининална клоняща към 0
    5,6,7г имах печалба но по скоро за подпомагане на семейния бюджет. Забравих да споделя лошерите си ги правя сам, защото тази работа ми доставя удоволствие но това е същоразход за материал

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от inkov Виж публикацията
    БИЗНЕС, не трябва да звучи лошо в която и да е част от човешката дейност, вкл. и в пчеларството.Ще споделя моя опит:
    1г. един кошер/семейство/ подарък от прятел,до зазимяване от него имаше две отводки-печалба 0
    2г.От трите семейства станаха 7, естествено мед не извадих но направих разходи за центрофуга, пч. помещение/барака/, и друг по дребен инвентар за около1000лв.- печалба 0
    3г.От седемте станаха 14, годината беше лоша ,поради направените отводки и усиления градеж на рамки мед не извадих-печалба 0
    4г. От 14 станаха 20 мед извадих само от старите /14/ по около 40кг за около 2500лв. като приспадна разходите от предходни години печалба -мининална клоняща към 0
    5,6,7г имах печалба но по скоро за подпомагане на семейния бюджет. Забравих да споделя лошерите си ги правя сам, защото тази работа ми доставя удоволствие но това е същоразход за материал
    Не смяташ коректно-първата година си направил две отводки,развили се в семейства-печалба около 200 лв общо.Втората си изкарал още четири-400 лв.След това-седем-700лв.Четвъртата-седем плюс меда-3200....Като дръпнеш чертата,прихода е грубо 4500.Минус разходите,но например центрофугата ако си я купил нова за 500,реалната и цена остава около 300.Ако е втора употреба си остава същата цена,ако не си се минал разбира се.За кошери грубо 500-600лв. Дървен материал.И ако си извадил мед от първата паша,след това отводката...абе към четири бона грубо си на плюс.Та ти по твоите сметки,в следващите 4 години ако само правиш отводки,ще направиш кошерите триста без лев в джоба,но продажната им цена? Ами ако се спреш на тия триста и само извадиш мед по 50 кила примерно-15 тона на по 5 лв 75 бона.Много се размечтах май...

Наблюдател
    Регистриран
    14.10.2014
    Пчеларски район
    Руен
    Мерси на всички за отговорите. Решил съм се в най-скоро време да си закупя семейства и да се заема с това, връщане назад няма. Ivan14 евала колега, на 16 години такъв напредък ! Koragroup мерси за комплимента ! И едва ли човек, роден в манчестър ще се занимава с пчеларство...

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    Цитат Първоначално публикувано от united_17 Виж публикацията
    Мерси на всички за отговорите. Решил съм се в най-скоро време да си закупя семейства и да се заема с това, връщане назад няма. Ivan14 евала колега, на 16 години такъв напредък ! Koragroup мерси за комплимента ! И едва ли човек, роден в манчестър ще се занимава с пчеларство...
    Ще ти препоръчам календарен справочник на Любен Радоев на мене много ми помага пише за всеки месец какво точно се прави . Не се отказвай дори и да имаш загуби,аз също имах загуби миналата година от 12 кошера 3 семейства загубих зимата не ги бях зазимил правилно но човек се учи тази година засега нямам загуба дано и да нямам загуба.Пожелавам ти успех.

Наблюдател
    Регистриран
    14.10.2014
    Пчеларски район
    Руен
    Ivan14, вече съм си купил календар на пчеларя на Иванка Желязкова и съм я прочел 2 пъти. Много полезна книжка. Iskren, за какви програми става въпрос?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от united_17 Виж публикацията
    Ivan14, вече съм си купил календар на пчеларя на Иванка Желязкова и съм я прочел 2 пъти. Много полезна книжка. Iskren, за какви програми става въпрос?
    Тригодишната НПП(Национална Пчеларска Програма).
    От вчера до днес са коментирани само няколко теми, в една от нях съм постнал няколко линка - точно за ivan14, разтърси се и прочети.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Хайдее, ето ти линк:

http://pchelari.com/forum/showthread...5534#post55534

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Сега забелязах нещо интересно, което не го знаех. Един постинг от тази тема беше изтрит, но не от модератор, а от самия форум. Оказа се, че форума автоматично изтрива (скрива) всеки един постинг, който има 10 и повече отрицателни ръчички.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Сега забелязах нещо интересно, което не го знаех. Един постинг от тази тема беше изтрит, но не от модератор, а от самия форум. Оказа се, че форума автоматично изтрива (скрива) всеки един постинг, който има 10 и повече отрицателни ръчички.
    Ще ме извиняваш,ама вместо да споделяш за ръчичките,напиши нещо по темата на човека,ако имаш желание,разбира се.Ще е интересно за всички прохождащи,и за мен включително.Все пак имаш преки наблюдения за нещата.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •