Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Имах един казус миналата година и така и не успях да разбера къде сбърках.
    След като изпълниха 2 корпуса и дойде време за разширяване поставих 3тия корпус, но пчелите не искаха да се качат доста време в него а започнаха да се събират под рамките и да бездействат.
    Поради студеното време многото дъжд и малкото нектароотделяне или поради някаква друга пречена така и не разбрах, но след това започнаха да роят. Тази година не искам да направя същата грешка.
    А дали поставявенето на 3 корпус трябва да е от горе ????????????????????? Във всички книги пише различни варианти ,но най-правилният според мен не съм го срещал по книгите . На къде се движи семейството през активния сезон ?????
    А защо тогава ние разширяваме на горе ????????
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    А дали поставявенето на 3 корпус трябва да е от горе ????????????????????? Във всички книги пише различни варианти ,но най-правилният според мен не съм го срещал по книгите . На къде се движи семейството през активния сезон ?????
    А защо тогава ние разширяваме на горе ????????
    Това и аз го мислех и направих опит като сложих един корпус на 1ва позиция, но понеже бяха изградена - основа пчелите съсипаха основите. Да поставя корпуса на 2ра позиция между пилото не съм пробвал защото ми се струва доста неправилно.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Да поставя корпуса на 2ра позиция между пилото не съм пробвал защото ми се струва доста неправилно.
    По скоро начина е следния:
    Когато са на два корпуса и се налага да добавиш трети. Ротираш корпусите - втория с майката става първи, за втори слагаш новия корпус с ВО, като качваш от първи 2 рамки с открито пило, а две рамки с основи сваляш в първи корпус. Бившият първи , го качваш - трети. И ако е лошо времето, задължително храниш.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Тук също се налага да погледнеш за маточници, но не ги унищожавай - хубави са.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
    По скоро начина е следния:
    Когато са на два корпуса и се налага да добавиш трети. Ротираш корпусите - втория с майката става първи, за втори слагаш новия корпус с ВО, като качваш от първи 2 рамки с открито пило, а две рамки с основи сваляш в първи корпус. Бившият първи , го качваш - трети. И ако е лошо времето, задължително храниш.
    И аз правих нещо подобно и там беше проблема, че свалям пилото в 1ви корпус който е в близост до още студеният въздух. С 2 корпуса всичко е добре, но при слагане на 3ти идва студено отготре и отдолу.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    И аз правих нещо подобно и там беше проблема, че свалям пилото в 1ви корпус който е в близост до още студеният въздух. С 2 корпуса всичко е добре, но при слагане на 3ти идва студено отготре и отдолу.
    Студен, студен колко да е студен. Кой месец е това?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Април - Май

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •