Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 75 от 149 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 741 до 750 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Само от любопитство, (заради пръстчето) към jorors и marianski, мислите че лъжа или не одобрявате практиката ми?
    ами мисля,че трябва да се третира и на пролет
    Но...................... ако си третирал август-септември с нещо и октомври- ноември с ОК може и пролет да не се третира особено ако ползваш и строителна рамка(затова е моето пръстче)

Разбрах, благодаря.
    Всъщност съм третирал с ОК през Ноември .... 2011г. Строителна рамка не ползвам. Ама това си е моя практика, и на никой не я натрапвам.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    ...........няма категорични мнения явно за третирането!
    Е ,как да няма категорично мнение земляк? По категорично от това на колегата Юрий Цветков,здраве му кажи!!! Има ли открито пило не третирам.Моя практика и съм доволен.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Е ,как да няма категорично мнение земляк? По категорично от това на колегата Юрий Цветков,здраве му кажи!!! Има ли открито пило не третирам.Моя практика и съм доволен.
    грацки сиреч ти тогава третираш само късна есен или зима?

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Нека си остане САМО твоя практика, не я налайгате на по-младите колеги. Е какво ако забележиш, че има повечко кърлежи напролет няма да третираш ли? Щото до сега не си третирал?

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Разбрах, благодаря.
    Всъщност съм третирал с ОК през Ноември .... 2011г. Строителна рамка не ползвам. Ама това си е моя практика, и на никой не я натрапвам.
    Някой постове ги чета ,по няколко пъти и се убеждавам че истината не е в написаните редове а между тях.Не съм тъп ,по принцип но този път наистина не разбирам!Затова въпроса ми е директен.Юрий от есента на 2011 третирал ли си за акар и ако да с какво и как?Благодаря предварително !

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Популацията на акара е различа за всеки район, за това ако не си на 100% сигурен че при теб има малко акари по добре да се третира да не те боли после главата. Един занемарен пчелин е достатъчен да увеличи популацията в района. Юрий гледа от много години пчели и предполагам че може да разбере до каква степен са му опаразитени семействата, но аз не мога и за това си третирам. Не че това е гаранция понеже екоспопа се оказа неефикасен и се видях в приключение.

Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Затова въпроса ми е директен.Юрий от есента на 2011 третирал ли си за акар и ако да с какво и как?Благодаря предварително !
    Не и нямам намерение и за в бъдеще да третирам. Това го казвам съвсем сериозно и не се вълнувам, кой какви пръстчета ще показва.

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Юрий,ти си вторият човек който твърди че не третира с нищо семействата си.И за разлика от първият,на теб съм склонен да повярвам,че наистина е така.На всички би било интересно да споделиш има ли някакъв трик или технология,която да ти помага.Дали е някаква специфика на мястото където пчеларстваш или пък способност на твоите семейства да се справят сами.Аз преди 3 години също реших да оставя 3 семейства без третиране.Октомври 2012 година за последно ги третирах с ОК чрез изпаряване и до лятото на 2014 не съм третирал с нищо друго.През август 2014 едното семейство избяга,а другите две бяха опаразитени доволно (виждаха се доста акари по гъбовете на пчелите).Този експеримент ми показа,че пчелите могат да се справят до някъде и сами,но идва момент в който акара надделява и трябва помощ от страна на пчеларя.Готов съм да продължим да коментираме темата,ако има желаещи.Поздрави...
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Трикове няма. Просто смятам, че ако пчелите не могат да се справят сами, то и на мен не ми трябват. След като милиони години са съжителствали с него и не са изчезнали - факт, значи могат да се справят. Практиката ми го доказва. НО тъй като попадам в групата на възможно най- не ефективните пчелари, не искам да подведа някой от новите колеги с грешната си практика. Така че, сипвайте яко химия и не се стискайте. Поздрави и на теб.

Страница 75 от 149 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •