Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 385

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    При кръстосване на мъжки калифорниец със женска селска подобрена резултатите са доста кофти. Проверено е от мен, но може да се убедиш, ако не вярваш. Зайчетата са по-дребни отколкото селските, но не стават набити като за бройлерна порода. Обратният вариант ( женска калифорнийка с по-едър мъжки) е добър вариант.
    Ако ще гледаш зайци за лична консумация и тук-таме да продадеш някое зайче за клане, препоръчвам ти безпородно развъждане. Правиш си сам селекцията с течение на времето, като оставяш за разплод зайчета, които растат по-бързо, показват добри майчински качества...или каквото си поискаш. Аз харесвам шаренийката, а слабост са ми оранжевите зайци.
    Калифорниците са прекрасна порода, но имат някой недостатъци: както казаха по-горе- малко по-капризни са, отколкото безпородните; затлъстяват при по-рядко заплождане;
    Това дето го мислиш за готовност за колене на 3 месеца си е висш пилотаж и се получава с интензивно хранене и пак е трудно. Калифорнийците ще са готови на 4 месеца, безпородните- за 5. Аз лично не ги бързам много. Предпочитам да сваля себестойността, като давам (когато имам време да събера) клонаци, черница, царевичак, каквото падне от косенето на пчелина и да намаля леко зърното.
    Една вметка за черницата: страхотно дърво. Дава хубав цвят на ракията, расте бързо, понася кастрене и е хранителна почти колкото люцерната. Давам в изобилие лятото в свежо състояние- бера и давам. Не се притеснявайте от надуване от нея, въпреки даването и без да е завехнала.
    За калифорниец най добрата порода за кръстосване е бял новозеландец,а за затлъстяването не са виновни зайците,а този дето ги храни,като при пчелите и всички други животни-грижиш ли се както трябва получаваш.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    ...а за затлъстяването не са виновни зайците,а този дето ги храни,като при пчелите и всички други животни-грижиш ли се както трябва получаваш...
    Росене, аз мисля че jojonov точно това имаше предвид, но като човек с деликатен изказ се изразява малко по-меко. Все пак сме опитни зайцевъди и носим отговорността да маркираме особеностите на конкретната порода и да предпазим интересуващите се начинаещи колеги от евентуални /пази Боже/ несполуки.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Росене, аз мисля че jojonov точно това имаше предвид, но като човек с деликатен изказ се изразява малко по-меко. Все пак сме опитни зайцевъди и носим отговорността да маркираме особеностите на конкретната порода и да предпазим интересуващите се начинаещи колеги от евентуални /пази Боже/ несполуки.
    Ставаше дума за затлъстяване при по рядко заплождане,иначе и аз съм съгласен с него.Даже ще сложа един зелен палец.

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Малко снимки
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 10426910_849927608379246_7645345991833633416_n.jpg‎   10978562_849927571712583_8478126581741617595_n.jpg‎   10984271_849927531712587_5493005702251726942_n.jpg‎   10985537_849927491712591_2099239534463885621_n.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Това в буркана чай ли е , или вода за поене на тез хубавци?
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Това в буркана чай ли е , или вода за поене на тез хубавци?
    Почти чай Вода с ...магийки

Цитат Първоначално публикувано от kseno Виж публикацията
    Малко снимки
    Женски ли са,не са ли много охранени.

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    Женски ли са,не са ли много охранени.
    Да женски са и след седмица чакам да почват да раждат

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Хора, зайци и обяви.

http://zaicite.com/
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •