Благодаря! Влючваш се точно навреме
Доколкото знам Нозема Ц си работи "добре" както през зимата така и през лятото, а това е причината на някой колеги да им умират семейства Юни-Юли. (поправи ме ако бъркам)
Ноземата отслабва пчелата, а вирусите няма какво да ги спре. Може би тук играе роля белината или поне аз така си го обяснявам.
Търсих информация за лекарства, но почти всичко е свързано с органичаване на болестта, а за унищожаване изобщо не се говори.
Сега гледам няколко презентанции -> http://www.extension.org/pages/29206...0#.VNqvwaJyGUk
(Видео)
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
То голямо отричане на антибиотици ,то голям свян.И както е обикновенно тези ,които най -много ги ползват най - много ритат.Нещата пак стигнаха до :ЗА или ПРОТИВ.Колегата е писал ,че нито рекламира ,нито препоръчва използването на антибиотици.Тук има лекари ,но те мълчат .Поразгледахме ноземата. Случайно да сте чували за гнилец? Навярно не и затова не сте и лекували. Хайде към всички: При констатиране на европейски гнилец и слабо засегнати семейства се препоръчваше дезинфекция и лекуване с антибиотици. Вие какво правите?
Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 11.02.2015 в 11:33.
Дезинфекциран инвентар и гол рой. Това по последния въпрос на Атанасов.
Никой няма да каже че ползва антибиотици и да пише за каква болест ги дава
Това е много интересен парадокс.
Ако задам въпрос как да си направя електронно управление в пчеларски форум = 100 идеи и съвета. Конкретни.
Ако попитам как да си направя центровка на колата, пак толкова, вероятно.
Ако се чудя к'во да сготвя - идеи да искаш...
В авто-мото ако питаш, третото мнение е "иди на майстор". В кулинарните тая манджа не се прави така... и т.н.
Може би съм объркал форума за тази тема...
А, ето и едно прекрасно описание. Старо е, но съдържа доста истина:
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
![]()
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Дамянов ,ти си много начетен и изобщо не се наемам да споря с теб.Ако обаче пишеш за европейски гнилец си в заблуждение.
Добре, ти смяташ, че можеш да решиш проблема с антибиотици, а аз си мисля, че 99% от проблемите с болестите са проблем на пчеларя с приемането на загубите си.
Каква е логиката да рискувам 200 семейства за 1 което може би ще успея да излекувам ?!?!
Гнилеца идва в комплект с един куп други бактерии и шанса да излекуваш семейството е много малък.
Аз си приемам загубите и продължавам, а ако имах 100% гаранция, че мога да излекувам семейството, то сигурно бих пробвал с антибиотик.
За мен не си заслужава, а и изобщо не ми пука дали е разрешено и т.н.
Забравих да кажа: Може и да успееш да спасиш семейства с европейски, но с американски...шанса клони сериозно към 0. Докато спасиш 1-2 семейства, то още толкова ще се разболеят.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Не смятам ,просто съм го правил.По твоята технология от 1988г. до сега трябваше да нямам кошери.Завиждам ти затова ,че не ти пука.Дано да не ти се наложи да ползваш това от снимката горе.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))