Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 57
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Ще ме извините за малкото отклонение,но като споменахте белина и се сетих за ММС.Независимо дали наистина лекува или не, е интересно да се види механизма му на действие.Има много информация по темата,тази ми е първата на която попаднах : http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=1223
    Павка,долу съм копнал линк,има всички протоколи и отделно пише за коя болест какво се прилага. В фейса има пак страница на хора който пишат MMS Bulgariq.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    http://scientificbeekeeping.com/fiel...ma-treatments/
    http://scientificbeekeeping.com/nose...eatment-trial/

Базирано на собствената си пракика и резултатите от опита на Randy Oliver, Juanse Barros предполага че по-високите добиви на семействата третирани с белина, очевидно се дължат на ефект върху вирусите (или нещо друго), след като ефекта й върху нозема е никакъв.

Според резултатите от една дузина изследвания през последните години, нозема тип Ц няма отношение към зимната смъртност (презумуването) или поне в повечето климатични зони и райони (и съответно повечето от различните щамове на нозема Ц). От повечето учени, високите нива на нозема не се възприемат като причина за заболяване, а за негов симптом, като причинителят още не е открит.
    Благодаря! Влючваш се точно навреме
    Доколкото знам Нозема Ц си работи "добре" както през зимата така и през лятото, а това е причината на някой колеги да им умират семейства Юни-Юли. (поправи ме ако бъркам)
    Ноземата отслабва пчелата, а вирусите няма какво да ги спре. Може би тук играе роля белината или поне аз така си го обяснявам.
    Търсих информация за лекарства, но почти всичко е свързано с органичаване на болестта, а за унищожаване изобщо не се говори.

Сега гледам няколко презентанции -> http://www.extension.org/pages/29206...0#.VNqvwaJyGUk
    (Видео)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    То голямо отричане на антибиотици ,то голям свян.И както е обикновенно тези ,които най -много ги ползват най - много ритат.Нещата пак стигнаха до :ЗА или ПРОТИВ.Колегата е писал ,че нито рекламира ,нито препоръчва използването на антибиотици.Тук има лекари ,но те мълчат .Поразгледахме ноземата. Случайно да сте чували за гнилец? Навярно не и затова не сте и лекували. Хайде към всички: При констатиране на европейски гнилец и слабо засегнати семейства се препоръчваше дезинфекция и лекуване с антибиотици. Вие какво правите?
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 11.02.2015 в 11:33.

Дезинфекциран инвентар и гол рой. Това по последния въпрос на Атанасов.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Никой няма да каже че ползва антибиотици и да пише за каква болест ги дава

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    Никой няма да каже че ползва антибиотици и да пише за каква болест ги дава
    Това е много интересен парадокс.

Ако задам въпрос как да си направя електронно управление в пчеларски форум = 100 идеи и съвета. Конкретни.
    Ако попитам как да си направя центровка на колата, пак толкова, вероятно.
    Ако се чудя к'во да сготвя - идеи да искаш...

В авто-мото ако питаш, третото мнение е "иди на майстор". В кулинарните тая манджа не се прави така... и т.н.

Може би съм объркал форума за тази тема...

А, ето и едно прекрасно описание. Старо е, но съдържа доста истина:

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Гнилец - окситетрациклин
    Ефект - нулев + риск да заразиш останалите семейства и да се върнеш в първи клас.
    Алтернатива - клечка кибрит

Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Дамянов ,ти си много начетен и изобщо не се наемам да споря с теб.Ако обаче пишеш за европейски гнилец си в заблуждение.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Дамянов ,ти си много начетен и изобщо не се наемам да споря с теб.Ако обаче пишеш за европейски гнилец си в заблуждение.
    Добре, ти смяташ, че можеш да решиш проблема с антибиотици, а аз си мисля, че 99% от проблемите с болестите са проблем на пчеларя с приемането на загубите си.
    Каква е логиката да рискувам 200 семейства за 1 което може би ще успея да излекувам ?!?!
    Гнилеца идва в комплект с един куп други бактерии и шанса да излекуваш семейството е много малък.
    Аз си приемам загубите и продължавам, а ако имах 100% гаранция, че мога да излекувам семейството, то сигурно бих пробвал с антибиотик.
    За мен не си заслужава, а и изобщо не ми пука дали е разрешено и т.н.

Забравих да кажа: Може и да успееш да спасиш семейства с европейски, но с американски...шанса клони сериозно към 0. Докато спасиш 1-2 семейства, то още толкова ще се разболеят.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Не смятам ,просто съм го правил.По твоята технология от 1988г. до сега трябваше да нямам кошери.Завиждам ти затова ,че не ти пука.Дано да не ти се наложи да ползваш това от снимката горе.

Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •