Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 120

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Щом всеки един друг може да направи това, което го правиш и ти, значи това е бизнес без конкурентно преимущество. От него може някакси да се изхранваш, но ще мизерстваш цял живот.
    По тая логика като гледам колко нови колеги се захващат с пчеларство, да взема да продавам всичко докато все още има някаква прилична цена и да сменявам попрището?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Смятам че Цеко не случайно написа за тази възможност за допълнителни доходи. Има идея вместо да убеждавате другите и себе си как това няма да стане, как ще се провалите, ще похарчите едни пари ей така за разнообразие пробвайте ако не друго после с чиста съвест може да кажете аз поне пробвах никой няма да ви даде наготово каквото и да е....

Ето и едно допълнение което по принцип мислех да премълча - на село имате съседи...
    - аз лично не гледам домашни животни като кокошки, и т.н. но съседа гледа - има крава, агнета, кокошки... ами съчетайте меда с домашните продукти - пример - имам 8 месечен син жена ми е една от онези майки който не искат детето й да яде боклуци от магазина (едно пюре е 4-7 лв. за 190 грама) еми за пюрето на детето продуктите идват от село - чисти продукти в смисъл знам че никога не са пръскани и торени с каквото и да е освен с тор от крава...
    плюса за съседа - продава млякото си на 1 лв. (при цена 1,30 лв. в града от ръка на улицата не изследвано) иначе я вземе 50 ст. я не + още един куп неща от градината си - от 6 години не е продавал мляко на закупчика в селото - продава яйца, лук, чесън, домати, краставици, моркови и т.н. от 3-4 години вече прави и разнос всяка седмица пали колата и разнася поръчките в Добрич (в момента само мляко но лятото...) нали не мислите че ги продава на мен или комшията.. а в началото ме гледаше все едно съм избягал от лудницата. А да регистрира се и по наредба 26 за да е законен
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    По тая логика като гледам колко нови колеги се захващат с пчеларство, да взема да продавам всичко докато все още има някаква прилична цена и да сменявам попрището?
    Най-добре е човек да прави това, в което се чувствува най-добър. И ако го прави възможно най-евтино, и в същото време най-качествено, това също си е конкурентно преимущество.

Иначе да, прав си. Много от новите пишман пчелари ще се провалят, в това число може би и аз, защото се захвърлят в област, от която нищо не разбират. Част от тях обаче ще успеят, но само ако се учат много бързо. Както съм казвал и друг път - всичко зависи само и единствено от собствената им главата - дали я използват по предназначение или само си закачат булото на нея.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •