Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Колко са вашите загуби през зима(2014-2015)

Гласували
180. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 0%

91 50.56%
  • 10%

50 27.78%
  • 20%

16 8.89%
  • 30%

11 6.11%
  • 40%

6 3.33%
  • 50%

3 1.67%
  • 60%

2 1.11%
  • 70%

0 0%
  • 80%

0 0%
  • 90%

0 0%
  • 100%

1 0.56%
Резултати от 1 до 10 от общо 111

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kamvelcan Виж публикацията
    НЕ ме е срам ,че имам такава загуба ,която докато свърши зимата ще е много по -голяма.Преди месец разбрах ,че на майко-производителите не е забранено използването на антибиотици.При мен положението е същото както при колегата,Георги Руменов.За първа година купувам майки.
    Аз тази година също закупих голямо количество майки (няколко стотин), но НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ не е от лицензиран майкопроизводител. И както виждате - нямам никакви проблеми с болестите.

Отново повтарям, че ВРАГ НОМЕР ЕДНО на всички български пчелари е доцент Пламен Петров от Пловдив, който вероятно е заразил с нозема церане ВСИЧКИ ЛИЦЕНЗИРАНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, а те от своя страна заразяват в момента ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛИНИ. Ето до какво доведе МАЙКОПРОИЗВОДСТВЕНИЯ МОНОПОЛ !!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Отново повтарям, че ВРАГ НОМЕР ЕДНО на всички български пчелари е доцент Пламен Петров от Пловдив, който вероятно е заразил с нозема церане ВСИЧКИ ЛИЦЕНЗИРАНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, а те от своя страна заразяват в момента ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛИНИ. Ето до какво доведе МАЙКОПРОИЗВОДСТВЕНИЯ МОНОПОЛ !!!
    Нали използването на антибиотици върху пчелни семейства на територията на европейският съюз е забранено.Не може ли да се заведе дело срещу държавата в Люксембург,защото именно тя е дала права на майкоразвъдната асоциация да ползва антибиотици.Вярно,че делото сигурно ще се проточи дълго и този който заслужава няма да бъде осъден,но при една победа вероятно антибиотици ще спрат да се ползват,което ще е и една победа за всички пчелари.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    От 60бр.-1 останал в първи корпус и 1 осиротял. Все още без питки,карат на каквото са си събрали.

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    анкетата е полезна но за североисточна БГ е още твърде рано, особено след застудяването следващите десетина дни. ще броим март месец.
    След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.

Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    За сега от 166 семейства намаляха с 8 като от малкия пчелин в полето за сега всички са налични въпреки упоритоста на мишките. На другия в двора по равно за ДБ и МК. Два от ДБ дадоха фиря още преди коледа единия явно е останал без майка или е почнала да снася само търтейяета. А другия го ограбиха осите под една круша, под тази круша за втори път ми ограбват осите кошар та почвам да си мисля че като падат круши и гният привличат осите и после се прехврърлят на близък кошер. Другите два ДБ са напуснали кошера предполагам акар третирал съм с ОК с напушване. От МК 4 помощни семейства на по 3-4 рамки върху основните, но това си бяха експерименти предимно от глад. Имам един корпус с 3 с семейства върху основното едното дало фира ама другите небяха, но бяха останли без мед аз съм си виновен понеже непредвидих начин по който да ги подхрана есента. Като млад пчелар все още се уча, но забелязвам че загиналите ми семейста при създаването им тръгнаха добре но нещо каточели от средата на Юли взе да ги спъва или просто самите майки небяха достатъчно качествени да ръководят семейството.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    В Царево говорих с колега,от 100 бр загинали 50,изпратил в лаборатория за иследване.Отговора бил,опаразитени с акар и натровени.От какво натровени?
    Нямало точен отговор,все пак около пчелина в гората никой не пръска,но така и нямало точен отговор от лабораторията.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    В Царево говорих с колега,от 100 бр загинали 50,изпратил в лаборатория за иследване.Отговора бил,опаразитени с акар и натровени.От какво натровени?
    Нямало точен отговор,все пак около пчелина в гората никой не пръска,но така и нямало точен отговор от лабораторията.
    Първо са били много опаразитени - бездействие. След това от прекомерното действие с препарати, с цел спасяване - натровени.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Само да попитам,имам претенциите да познавам проблема в Царево доста от близо а и голяма част от пчеларите,та ми обягва въпросни пчелар и дадените от него проби.И на въпроса били ми казал как се казва,ако сметнеш може и на лични.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Само да попитам,имам претенциите да познавам проблема в Царево доста от близо а и голяма част от пчеларите,та ми обягва въпросни пчелар и дадените от него проби.И на въпроса били ми казал как се казва,ако сметнеш може и на лични.
    Иван Асенов от Звездец,не го познавам лично,на мой познат,познат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    1 майка загуба за сега, днес забелязах и го обединих.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •