Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 56
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от h_kirilov Виж публикацията
    Колега, iskren.
    Както споменах в предния си пост, съм изчел една никак не малка част от форума и сам съм си сдъвкал информацията която съм търсил/намерил, и до сега не съм задал нитоп един въпрос с очакване на готова "сдъфкана" информация. като написах "лирични отклонения", имах предвид точно постове като твоя и моя в момента, а те в тази тема са си чист спам (в съответна тема не би бил такъв) и нека модераторите да преценят какво да го правят. Не упреквам никого от колегите за това къде и какво постват, Просто изказах моето менние и се аргументорах защо не мога да дам оценка "отличен".

п.п. ще прочета темата за статистиката за да разбера какво точно имаш предвид.

Поздрави,
    Христо Кирилов.
    Аз не визирах лично теб, за очакването на готова, сдъфкана информация, но погледни напоследък е ежедневие, влиза някой за 2мин и чака някой сруг да му постве линк към темата, която му е нужна, справка: вчера за производители на кошери по НПП, днес за производител на кошове за центрофуги... Лошо няма да се търси информация, ама някой наистина чакат наготово...

А, в темата за статистиката, прочети поста на rosty_sz, и може би ще разбереш.

http://pchelari.com/forum/showthread...4386#post54386

А, ето утре ще има и лекция в общината, в Русе, имаш уникален шанс да се запознаеш на живо с много колеги от региона, сигурен съм че интереса ще е голям, а също и посещаемостта.

Наблюдател
    Регистриран
    03.02.2015
    Здравейте, надявам се бъдещи колеги.Предстои ми покупка на кошери с които да стартирам, по финансови съображения ще са само 10. въпроса ми е ДБ или ЛР става дума за бургаски регион. Ще съм признателен за всеки съвет. И ако има някой наоколо да ми продаде 10 отводки???

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Пчеларски район
    Русе
    Според мен първо трябва да прочетеш за двата вида системи и да си прецениш коя ще ти е по удобна и ще ти спори работата защото всеки има различни виждания

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Разбирането коя система кошери е най-добра за даден човек настъпва с времето през годините, а не в самото начало на пчеларстването. Каквито и съвети да получи един начинаещ от форума, те няма да са меродавни, защото няма да са съобразени с неговите лични паши, личната му работоспособност и физическа сила и личния му манталитет на мислене и на работа. Поради тази причина аз бих препоръчал на един начинаещ да си купи по един кошер от 4-те основни вида - ДБ, ЛР, Фарар и лежак, и една година да се поблъска с тях, за да види коя система ще му пасне най-добре. Също така с поне едната от системите ДБ или ЛР е хубаво да пробва и трите разновидности - с 8, 10 или с 12 рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз стартирах с закупуването на пчелин с 23 бр от братовчед ми есента.Следващата година всяка събота и неделя бях на село като единия ден задължително бях при него да му помагам,а той да ми обяснява кое как прави и за какво го прави.Задължително това което ми казва и това което чета /невинаги прочетеното съвпадаше с казаното от него/го изпробвам на няколко семейства.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ...Поради тази причина аз бих препоръчал на един начинаещ да си купи по един кошер от 4-те основни вида - ДБ, ЛР, Фарар и лежак, и една година да се поблъска с тях, за да види коя система ще му пасне най-добре. Също така с поне едната от системите ДБ или ЛР е хубаво да пробва и трите разновидности - с 8, 10 или с 12 рамки.
    Това, може би е най-лошият съвет, който може да се даде на един начинаещ, който иска и отводки да си купи освен и кошери, и навсичкото отгоре човека е с ограничени финансови ресурси. Къде ще ги търди и трите вида отводки(ДБ, ЛР и фарар) да му прави някой, не че е невъзможно, но не е лесно. Най-добре е всичките ти да са един вид като за начало, но ако неможеш да решиш, вземи все пак по вяколко от ДБ и ЛР.
    Важното е някой лев да отделиш и за инвентар, сещам се лятото за един "колега", който нямаше центрофуга и какви гимнастики му се налагаше да прави да цеди меда над тава(не ми се търси темата сега, че да пусва линк към нея, но доста съвети за изобретателност имаше...).

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Това, може би е най-лошият съвет, който може да се даде на един начинаещ, който иска и отводки да си купи освен и кошери, и навсичкото отгоре човека е с ограничени финансови ресурси. Къде ще ги търди и трите вида отводки(ДБ, ЛР и фарар) да му прави някой, не че е невъзможно, но не е лесно. Най-добре е всичките ти да са един вид като за начало, но ако неможеш да решиш, вземи все пак по вяколко от ДБ и ЛР.
    Важното е някой лев да отделиш и за инвентар, сещам се лятото за един "колега", който нямаше центрофуга и какви гимнастики му се налагаше да прави да цеди меда над тава(не ми се търси темата сега, че да пусва линк към нея, но доста съвети за изобретателност имаше...).
    Хаха, Искро, за туй ли говорим? Охх, как ми се вади мед...

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1821

На новобранеца по-горе, май си нагласил към 2 хил. лв? Я си купи 3-4-5 иззимени кошера и една центрофуга и си питай шапката. А да, и чети форума из старите теми. Успех!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    04.02.2015
    Извинявам се за глупавия въпрос,но какво е отводка?Чета навсякаде ама само:как се изгражда отводка .от къде да си купя ит.н. но немогада разбера какво е точно.Благодаря и се извинявам предварително.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от icaka78 Виж публикацията
    Извинявам се за глупавия въпрос,но какво е отводка?Чета навсякаде ама само:как се изгражда отводка .от къде да си купя ит.н. но немогада разбера какво е точно.Благодаря и се извинявам предварително.
    Новосформирано пчелно семейство.

Наблюдател
    Регистриран
    03.02.2015
    Известни са ми някой подробност и за двата вида търся по продуктивният и по сигурен за отцеляването на роя през зимата. Работата и трудностите не ме плашат. А що се отнася до центрофугата ще си направя все пак съм железар . Стар пчелар да помага нямам дядо ми беше но бях малак и нищо не съм доловил от занаята

Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •