Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 111
    В петък (6.02. ) от 10 часа ще има лекция в сградата на Областна администрация ( входът на Борисова),6 етаж,зала "Свети Георги". Лектор ще е Димо Димов.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от syzi Виж публикацията
    В петък (6.02. ) от 10 часа ще има лекция в сградата на Областна администрация ( входът на Борисова),6 етаж,зала "Свети Георги". Лектор ще е Димо Димов.
    В петък 10ч всичко е добре но през работно време лично мен не ме устройва.Ще помоля ако някой от колегите които ,ще ходи и има възможност да направи един видео клип от които да можем да се възползваме
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    А на каква тема ще бъде лекцията?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Щом ще е Димо Димов, най-велоятно ще е нещо свързано с био-пчеларството.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Преди години по сбирките събирахме по 1 лв.за лектори.Интересно ми е сега събирате ли или парите им ,идват по някаква програма.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Преди години по сбирките събирахме по 1 лв.за лектори.Интересно ми е сега събирате ли или парите им ,идват по някаква програма.
    Организатора е председател на пчеларско дружество, ливитиращо около орбитата на ММ, и доколкото ми разказаха познати присъствали на предишната подобна лекция(през януари), усилено агитирал присъстващите да се запишат да членуват в дружеството му, съответно и да си платят 10 лева годишен членски внос. Специално тази лекция утре и следващата(след няколко седмици) на която май лектор ще е доц. Първан Първанов, са организирани и със съдействието на НССЗ(Национална Служба за Съвети в Земеделието), които осигуряват безвъзмезното ползване на залата.
    Иначе, аз на един от организаторите му казах в прав текст, че е най-нормалното нещо да събира по 2-3 лева от присъстващите, които не са членове на дружеството му, имайки в предвид че плаща хонорари, транспортни разходи, командировъчни и други разходи свързани с лекторите. Такса за присъстващите няма да има за тези две лекции, бил обещал, че ще са безплатни, но за мен идеята е да се набират нови членове за дружеството му.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    При нас е 5 лв. за всеки които не е член на дружеството и също се набират членове но в това по принцип няма нищо лошо дори мисля че е от взаимен интерес на пчеларите да са обединени в сдружения разбира се с условието че това сдружение има дейност а не само да се води на хартия и да събира членски внос...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Дружеството развива дейност, през неактивният сезон има ежеседмични сбирки тип дискусии, които са открити и за не членуващи, и се провеждат в кафене/ресторант. Да, обединението е хубаво, но когато лидера на дружеството е поддръжник на Мишо Михайлов, лицензиран производител на отводки, очакващ "всеки момент" да бъде лицензиран и за майкопроизводител(къде ще го изнамери това 5 километрово изолирано място за майкооплоден пункт, той си знае...), и "боготворящ" пловдивският доцент - е, как да членува човек в такова дружество. Затова съм за да има такса за не членуващи в дружеството хора, за такъв тип организирани лекции с популярни лектори.

Никой насила не е накаран да членува някъде. Такса за лекциите няма,поне засега. Стараем се да развиваме някаква дейност и на сбирките обикновено говорим за пчели,а не затова,кой кого харесва и поддържа от лидерите на пчеларските организации.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз пък съм на мнение, че такса трябва да има, и то за нечленуващи в дадено дружество, след като дружеството организира събитието, и плаща със собствени средства събрани от членовете на дружеството. Защото до колкото "чух", на предишната лекция в университета е било доста голяма тарапана, едва ли не членуващите в дружеството, с чиито средства се организира събитието, едвам са влезнали в залата, пък да не говорим че са били правостоящи, затова те трябва да са с предимство, примерно първите един-два-три реда според блоя на членуващите, да са запазени за тях. А по въпроса за членуването не съм присъствал на лекцията, и не мога да го твърдя от първо лице, но ми беше разказано(в което се крие риск от ефекта на "счупения телефон"), че по някое време някой излязъл на трибуната и се обърнал към присъстващите да се запишат за членове на дружеството, и съответно да си платят таксата, и всичко това било и съпътствано със списъци, в които въпросните хора не са се записали, и като цяло не бяха особенно очаровани от този както те се изразиха "натиск".

Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •