За амбициозните хора това е класически подход. Започваш от по-високо ниво, като решаваш възникналите проблеми последователно един по един. Най-голяма поука човек може да си вземе от собствените грешки, а най-хубавото нещо когато има много проблеми и много неизвестни е това че има върху какво да се работи![]()
ДА много добре се работи върху 50 умрели семейства.Човека не виждал на живо пчели ,вие го пратихте ...
Най на пред иди си направи тест да видиш дали си алергичен към пчелната отрова, щото ако си хич и не се захващай, другото лека полека ще го разбереш.
Аз получих алергична реакция след 3тото ужилване, подух се целия, започнах да се задушвам и едвам се прибрах до града. После бях на кръстопът дали да се отказвам, но не можах. Взех си една аптечка с лекарства и пак на пчелина. От тогава са ме жилили много пъти и нямам проблеми, но може да си идеш като нищо.
Здравейте, надявам се бъдещи колеги.Предстои ми покупка на кошери с които да стартирам, по финансови съображения ще са само 10. въпроса ми е ДБ или ЛР става дума за бургаски регион. Ще съм признателен за всеки съвет. И ако има някой наоколо да ми продаде 10 отводки???
Според мен първо трябва да прочетеш за двата вида системи и да си прецениш коя ще ти е по удобна и ще ти спори работата защото всеки има различни виждания![]()
Разбирането коя система кошери е най-добра за даден човек настъпва с времето през годините, а не в самото начало на пчеларстването. Каквито и съвети да получи един начинаещ от форума, те няма да са меродавни, защото няма да са съобразени с неговите лични паши, личната му работоспособност и физическа сила и личния му манталитет на мислене и на работа. Поради тази причина аз бих препоръчал на един начинаещ да си купи по един кошер от 4-те основни вида - ДБ, ЛР, Фарар и лежак, и една година да се поблъска с тях, за да види коя система ще му пасне най-добре. Също така с поне едната от системите ДБ или ЛР е хубаво да пробва и трите разновидности - с 8, 10 или с 12 рамки.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))