Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 56

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от zampo Виж публикацията
    Умно мнение , послушай го ! стартирай поне с 50 бр. ,
    Жалко ,че това твое мнение не е много умно все едно да кажеш на един първолак да научи висша математика за една година.

Потребител
    Регистриран
    06.08.2013
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Жалко ,че това твое мнение не е много умно все едно да кажеш на един първолак да научи висша математика за една година.
    За амбициозните хора това е класически подход. Започваш от по-високо ниво, като решаваш възникналите проблеми последователно един по един. Най-голяма поука човек може да си вземе от собствените грешки, а най-хубавото нещо когато има много проблеми и много неизвестни е това че има върху какво да се работи

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    ДА много добре се работи върху 50 умрели семейства.Човека не виждал на живо пчели ,вие го пратихте ...

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Най на пред иди си направи тест да видиш дали си алергичен към пчелната отрова, щото ако си хич и не се захващай, другото лека полека ще го разбереш.

Наблюдател
    Регистриран
    16.03.2014

otgowor

Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Най на пред иди си направи тест да видиш дали си алергичен към пчелната отрова, щото ако си хич и не се захващай, другото лека полека ще го разбереш.
    Не е гаранция теста.При първия ми досег някога с пчелите изядох около 50 ужилвания и ми нямаше нищо освен малък сърбеш в слабините ,а по нататък започнах да се подувам по малко.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Аз получих алергична реакция след 3тото ужилване, подух се целия, започнах да се задушвам и едвам се прибрах до града. После бях на кръстопът дали да се отказвам, но не можах. Взех си една аптечка с лекарства и пак на пчелина. От тогава са ме жилили много пъти и нямам проблеми, но може да си идеш като нищо.

Наблюдател
    Регистриран
    03.02.2015
    Здравейте, надявам се бъдещи колеги.Предстои ми покупка на кошери с които да стартирам, по финансови съображения ще са само 10. въпроса ми е ДБ или ЛР става дума за бургаски регион. Ще съм признателен за всеки съвет. И ако има някой наоколо да ми продаде 10 отводки???

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Пчеларски район
    Русе
    Според мен първо трябва да прочетеш за двата вида системи и да си прецениш коя ще ти е по удобна и ще ти спори работата защото всеки има различни виждания

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Разбирането коя система кошери е най-добра за даден човек настъпва с времето през годините, а не в самото начало на пчеларстването. Каквито и съвети да получи един начинаещ от форума, те няма да са меродавни, защото няма да са съобразени с неговите лични паши, личната му работоспособност и физическа сила и личния му манталитет на мислене и на работа. Поради тази причина аз бих препоръчал на един начинаещ да си купи по един кошер от 4-те основни вида - ДБ, ЛР, Фарар и лежак, и една година да се поблъска с тях, за да види коя система ще му пасне най-добре. Също така с поне едната от системите ДБ или ЛР е хубаво да пробва и трите разновидности - с 8, 10 или с 12 рамки.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •