Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 76

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нищо не може да се направи.
    Имаш ли застраховка? Може би това е единственото "спасение" при такива случаи.
    Христо Йорданов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Имаш ли застраховка? Може би това е единственото "спасение" при такива случаи.
    Нямам застраховка, защото винаги съм си мислил, че в България няма условия за създаване на торнадо. Преди малко обаче разрових из интернет и открих, че торнадо е наблюдавано много пъти на най-различни места. От сега нататък ние пчеларите трябва да го отчитаме и този неприятен факт - че торнадото не е чак толкова голяма рядкост.

http://www.vesti.bg/bulgaria/inciden...o-sela-6013424
    http://vbox7.com/play:ca11a75a?p=fav...349&order=date
    http://forum.all.bg/showflat.php/Cat...an//page//vc/1
    http://www.nationalgeographic.bg/php...da7ee7aead8313

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Днес е торнадо, утре може да е наводние, сваличще или пожар... До колкото знам върху "Природно бедствие" може да се направи и застраховка срещу кражба. При такъв голям брой кошери и пчелини би трябвало да договориш изгодни условия на застраховане. Очевидно риск има, въпросът е да се оцени във времето с минимални разходи/щети.
    Христо Йорданов

Днес е торнадо, утре може да е наводние, сваличще или пожар... До колкото знам върху "Природно бедствие" може да се направи и застраховка срещу кражба. При такъв голям брой кошери и пчелини би трябвало да договориш изгодни условия на застраховане. Очевидно риск има, въпросът е да се оцени във времето с минимални разходи/щети.
    Знаеш ли как се взимат пари от застраховател в нашата мила държавица.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    Ако някой е вземал пари от застраховка на кошери нека сподели това "чудо".
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    А какво предлагаш, като алтернатива? Куки на кошерите? Или ограда? Ама тук май е имало ограда, която вятърът е прескочил някак си.
    Тук не става дума за техническо решение - утре някой ще си хвърли фаса в сухата тревата и пак всичко ще отиде по дяволите. Рисковете са твърде различни и трябва безумна инвестиция да се парират всички.
    Христо Йорданов

А какво предлагаш, като алтернатива? Куки на кошерите? Или ограда? Ама тук май е имало ограда, която вятърът е прескочил някак си.
    Тук не става дума за техническо решение - утре някой ще си хвърли фаса в сухата тревата и пак всичко ще отиде по дяволите. Рисковете са твърде различни и трябва безумна инвестиция да се парират всички.
    Напротив,става дума точно за техническо решение,ако са вързани с колан към стойките нямало да се стигне до тук,но Матеев ти казва,че просто не е очаквал такова чудо,иначе със сигурност е щял да намери решение.Колкото до застрахователите поинтересувай се какви са им условията и тогава гледай като европеец на нещата.

Днеска в Бургас е някакъв ад, то не беше дъжд то не беше вятър, наводнени гаражи, изкоренени дървета, билбордове и т.н, три дена валя и сега пак започна общо взето положението не е розово. Добре че вчера сложих по някой друга тухла върху капаците и днес също сигурно щяха да литнат семействата. На комшията има съборени кошери и литнали капаци
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз сега виждам че в тази тема пак е имало някакво развитие. Направо нереално.
    На времето брат Адам на нуклеусите в оплодния си пункт през зимата ги е вързвал с верига за стойките. Тъй като това е било едно от най-ветровитите места в целия регион (и затова нарочно е било избрано за оплоден пункт и място за зимуване), това е било задължително за да не изхвърчат капаците през зимата и да се застраши оцеляването на майката в нуклеуса. Освен тази мярка около оплодния пункт е залесил и дървета за ветрозащитен пояс.
    Лично аз предпочитам за места на пчелин да си избирам горски полянки, освен всичко има и естетическо излъчване.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Матеев,искрено ти съчувствам за бедата която те сполетя.Но ние пчеларите сме корави,какво ли не е минало през главите ни.Сигурен съм ,че ще се справиш и с това предизвикателство.Ти имаш хъс за работа.Разгледах по обстойно снимковия материал,особено панорамните снимки.Струва ми се ,че пчелина е разположен в така наречена фуния от хълмове,и то в началото т. е. тясната част.Ускорението там ,ти много добре знаеш какво е.Подобен проблем,но в много,много по –малък мащаб стои и пред мен през 2–3 години.Отървавам се само с килнати кошери,или съборени капаци,може би защото съм в широката част на фунията и вихрите вече са туширани.Пожелавам ти бързо да възстановиш щетите.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •