Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 294

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ...........................................
    Добре си се постарал строил"подредил " си ги като войници .Понеже не се виждат дръвчета така както са слънцето как им се отразява .
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Добре си се постарал строил"подредил " си ги като войници .Понеже не се виждат дръвчета така както са слънцето как им се отразява .
    Идеално им е, капаците ми имат фибран и дъната са ми мрежести. Миналата година и в най големите жеги почти не се виждаха пчели да вентилират. Ето капака от вътре и дъната готови за лятото.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSCI0367.jpg‎   DSCI0365.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Е, все пак не е лошо и някое дръвче да сложиш, да има къде да се закачат рояците поне .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от simo Виж публикацията
    Е, все пак не е лошо и някое дръвче да сложиш, да има къде да се закачат рояците поне .
    Загледай се по внимателно, от северната и от западната страна съм насадил 10 дръвчета миналата година и съм ги разположил така, че да не правят сянка на пчелина.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Загледай се по внимателно, от северната и от западната страна съм насадил 10 дръвчета миналата година и съм ги разположил така, че да не правят сянка на пчелина.
    защо не искаш да ти правят сянка на пчелина?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    защо не искаш да ти правят сянка на пчелина?
    Имах семейства под дървета и забелязах че започват да работят след другите за това отрязах дървета които бяха посред двора.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    аз ако има как всички бих ги сложил под дървета...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Имах семейства под дървета и забелязах че започват да работят след другите за това отрязах дървета които бяха посред двора.
    А когато е жега и висят „на брада“ не им ли намалява работоспособността?

Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2015
    Един познат продаваше имот,купен преди 6 месеца(нещо не му харесвал).В имота имаше кошер с пчелели.Новите собственици не го искаха в двора и ние го взехме и го закарахме на село.Това се случи през края на януари.Кошера беше в лошо състояние и решихме да го сложим на завет пред къщата.Като взех да чета какво да правя с кошера се натъкнах на това,че за да го преместя,това трябва да става с по половин метър.Искам да ги преместя и в нов кошер.Новия е купен и боядисан,чакам хубаво време.Под нашата къща има двама комшии които гледат пчели.Могат ли моите да избягат при тях ако им сменя кошера и им скрия стария.В главата ми е голяма каша.Един ми казва намажи новия кошер с маточина,но нея сега я няма.Друг ми казва намажи с лук.Трети ми казва с нищо не мажи.Не мога да намеря информация,ще ви бъда благодарна ако помогнете.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •