Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 294

Преглед на хибрид режима

Nik_m щом не са излизали 10 дена мести, може да не ти се отдаде друга възможност. Имам предвид дълго време да не излизат, при нас от както съм ги преместил през два дена са навън а като гледам прогнозата на gismeteo.ru и февруари ще е така. Както ти писах в предния коментар разместих ги в долната част на пчелина отделно си пренаредих редиците в пчелина. Аз ги преместих в по хладен ден и една не се показа но сега температурите са по високи така че сложи нещо на входа да не излизат. Иначе по темата има много изписано ако те е страх да не се върнат мести ги на 4-5 км и след месец ги върни но за мен по това време на годината е излишна гимнастика
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз няма да ги местя а ще ги размествам. В момента са ми на 4 реда искам 4тия да го разхвърлям из останалите 3 и малко да сбия редовете от 3метра разстояние на 2.40 да ми се хване и 5тия ред. Утре отивам и почвам пък петък ще видим резултата. От тези които ще местя 5 са късни отводки, при тях няма много летеж и само 2 силни семейства които преди 10 дена носеха прашец, останалите не са проблем само ще ви върна около метър на зад.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Свърших работа днес, трамбовах и нивелирах хубаво земята под всички кошери с пясък и вече може да идва пролетта
    Добре че махах капаците като ги местя, че един беше протекъл та го смених с друг.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Свърших работа днес, трамбовах и нивелирах хубаво земята под всички кошери с пясък и вече може да идва пролетта
    Добре че махах капаците като ги местя, че един беше протекъл та го смених с друг.
    ...........................................
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSCI0339.jpg‎   DSCI0336.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Добре си се постарал строил"подредил " си ги като войници .Понеже не се виждат дръвчета така както са слънцето как им се отразява .
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Добре си се постарал строил"подредил " си ги като войници .Понеже не се виждат дръвчета така както са слънцето как им се отразява .
    Идеално им е, капаците ми имат фибран и дъната са ми мрежести. Миналата година и в най големите жеги почти не се виждаха пчели да вентилират. Ето капака от вътре и дъната готови за лятото.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSCI0367.jpg‎   DSCI0365.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Е, все пак не е лошо и някое дръвче да сложиш, да има къде да се закачат рояците поне .

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Ник сега изглеждат супер,но не забравяй че не винаги ще бъдат такива.От времето,слънцето ще почне да им се лющи боята.Важното е вътре какво става в кошера.Външния вид не е толкова важен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Ник сега изглеждат супер,но не забравяй че не винаги ще бъдат такива.От времето,слънцето ще почне да им се лющи боята.Важното е вътре какво става в кошера.Външния вид не е толкова важен.
    Минавам го с шлайфа, нова боя и са готови. А за вътре, грижа се за тях добре според моите разбирания а останалото е божа работа.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •