Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да напълно вярно.Просто не исках да се израдвам ,защото до скоро поне в Бургас не изкупуваха восък.Имам предвид 3-4г.А и преди 20 дена бше 8лв.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да напълно вярно.Просто не исках да се израдвам ,защото до скоро поне в Бургас не изкупуваха восък.Имам предвид 3-4г.А и преди 20 дена бше 8лв.
    И има ли поне предлагане, че при нас и това липсва?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цеко ,нямам представа ,не съм копувал и не съм търсил.Ама сега като си мисля ,за да дават 8лв. сигурно има предлагане.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цеко ,нямам представа ,не съм копувал и не съм търсил.Ама сега като си мисля ,за да дават 8лв. сигурно има предлагане.
    Много ми е далече, но в тая криза си заслужава човек да се по напъне малко

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Пусни една обява в " Ало Бургас" може да искочи нещо.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Има работещи системи за пречистване и обеззаразяване на почви и подпочвени води. Една от най-ефективните(дори може би най-добрата) е със свещи. Свещите представляват химикали смесени с ПЧЕЛЕН ВОСЪК и се поставят на дълбочина 1-50м в предварително направени дупки. Използва се САМО ПЧЕЛЕН ВОСЪК и никакви други восъци. Свещите са с тегло от 2 до 5кг всяка и са на разстояние от 10 до 100м (зависи от разположението и други фактори).
    Използва се само пчелен восък защото не замърсява почвата. Една от най-използваните свещи е с калиев перманганат и още един химикал(не се сещам).
    Целта на цялото това нещо е химикала да се отделя бавно и продължително (дълго във времето). Пчелният восък се разгражда бавно в почвата и отделя химикалите, като така не се налага през седмица да се правят дупки и да се вкарва химикала. МНОГО ИЗГОДНО излиза и за наше щастие се използва САМО пчелен восък. И на някой му е хрумнала идеята, че същата тази система може да се използва при наторяването на нивите. Само за нуждите на България ще се изразходят ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ тонове. Това което знам е че опитите са приключили, но нямам идея дали са преминали към производство.
    Представете си какво количество ще е нужно в световен мащаб...а и земеделците ще са много доволни защото разходите им ще паднат значително.
    Ето само един пример какво се е променило и защо цената се очаква да се повишава дългосрочно.

Преди няколко месеца някои ми се смяха на цените, а сега като си плащат по 2 лева основите...вярвам, че вече не е толкова смешно.
    Ето защо е хубаво да изслушваш човек и неговите идеи, а били те и глупави. Не злобея, просто искам да отбележа колко е важно да се изслушваме и да имаме малко по-добро отношение към чуждите идеи.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Има,има пенсионерите си нямат на понятие колко е вече цената.Вчера ми звънна един такъв да ме пита 4 лв.дали са нормална цена и беше готов да го даде.

Наблюдател
    Регистриран
    17.04.2014
    при нас цената е вече 15л за кило восак врачанско колега

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от БУТАНЯ Виж публикацията
    при нас цената е вече 15л за кило восак
    Ако си беше попълник/а инфото в профила, щяхме да знаем къде е това "при нас"....
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •