Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 41
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Точно,шперплата може да се прецака през кантовете.Когато фурнира е качествен и продукта е качествен.Внасяли сме огромни количества китайски шперплат,който не може да се сравнява с българския.Когато се направи срез се вижда как фурнира е начупен.По едно време китайците се изхитриха да лепят по две платна отгоре и отдолу,а в средата попълваха с квото им падне.Кофражните платна са много устойчиви,НО кантовете трябва да са обработени перфектно.Въпросния шперплат е същия като кофражния,само дето не е с ламинат.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Напишете в търсачките или в ytube-то ROSE HIVE,човека рабори с корпуси от шперплат в Корк югозападна Ирландия на океана,доста е влажно предполагам!Така че колеги не му се плашете на шперплата,а това което правят братя Тотевски е наистина много добро и пипнато професионално.Днес го видях и се убедих в качеството на изработката.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Попаднаха ми преди 3-4 години листи шперплат. Мога да кажа, че даяни на влага от личен опит. Притесняват ме обаче лепилата....
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    Попаднаха ми преди 3-4 години листи шперплат. Мога да кажа, че даяни на влага от личен опит. Притесняват ме обаче лепилата....
    Нали със същите лепила се лепят и корпусите от масивна дървесина. Лепилният шев е подложен на напрежение, когато дървесината съсъхва и набъбва. Тогава тя си изменя габаритните размери. ПВА лепилата, с които се лепи дървесината имат известна еластичност, която компенсира до определена степен тези напрежения. За шперплатът тези напрежения за почти нулеви - в пост по-горе го има обяснено защо. Така че лепилният шев при залепването на шперплат ще е по-здрав, т.е подложен на пренебрежимо малки напрежения.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Здравейте, аз си поръчах корпуси от термопанели. Действително отговарят изцяло на описанието което е дал в началото г-н Тотевски. Благодаря на г-н Тотевски че е изпълнил поръчката с изключителен професионализъм и в изключително кратки срокове. Когато комплектувам изцяло кошера ще публикувам снимки. В събота 31.01.15г ги инпрегнирах със Aquis Импрегнатор за дърво на водна основа, вчера ги боядисах със синя боя на същата фирма отново на водна основа. Нещата стават страхотно красиви.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Aquis_Impregnator.jpg
Прегледи:      651
Размер:	49.4 KB
ID:	3162

Наблюдател
    Регистриран
    08.04.2011
    Още чакаме снимките айде дееееее..

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от jovany27 Виж публикацията
    Още чакаме снимките айде дееееее..
    Е аде дееееееее. Днес го снимах. Допуснах някой грешки който следващия път ще си ги има в предвид, тогава ще стане още по добре от сега.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2015-02-07 11.33.14.jpg
Прегледи:      475
Размер:	119.4 KB
ID:	3275Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2015-02-07 11.33.48.jpg
Прегледи:      475
Размер:	113.6 KB
ID:	3276Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2015-02-07 11.33.31.jpg
Прегледи:      472
Размер:	103.3 KB
ID:	3277

Наблюдател
    Регистриран
    08.04.2011
    Браво красавец а дъното и капака от къде ги намери Аз предпочитам дърво но знае ли се )

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    ... Аз предпочитам дърво но знае ли се )
    Миналото лято си направих кошери от полистирол - за експеримент. Резултатът беше много добър! Преди това ползвах само дървени, но вече съм решил да ги подменям! Поради тази причина, съветвам всички да опитат кошерите от материал - различен от дърво

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Браво красавец а дъното и капака от къде ги намери Аз предпочитам дърво но знае ли се )
    Дъното и капака ги купих от Балмина.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •