Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Разгънат преглед

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Сега се върнах от среща на общинското сдружение във Варна.
    Отидох както и бях обещал. Закъснях, но се оказах на събрание на БПС или БСП или БПК в друга зала, а то било събрание на спортен клуб към черно море . Говорят за годишни отчети и по едно време почват да говорят за спорт... . И някакъв Мишо Михайлов - Няма такова съвпадение . Ясно...не бях за там и накрая намерих колегите
    Да не ме питат 100 човека поединично, впечатленията ми са следните:
    Бяхме общо 19 човека и само 3-ма от тях по-млади(аз, Максим Тодоров и една колежка). Не, че другите бяха на по 100 години, но да кажем, че средната възраст беше висока.(казвам го с уважение)
    Янко Янков беше там. Не съм се заяждал и смятам, че не съм го обидил с присъствието си.
    В общи линии мина спокойно и без разправии, но нямаше нужното обсъждане на една толкова важна тема.
    Темата беше акара, а презентацията беше на д-р Христо Лалов(мед. представител на vkasis, Възраждане - Касис ООД Ловеч.
    В общи линии слушахме колко са хубави продуктите на BAYER - Bayvarol, Perizin и CheckMite+. Работата на човека е да защитава интересите на фирмата за която работи, но доста полуистини имаше.
    Към продуктите на BAYER не се получава резистентност, но не било хубаво да се държат в кошера повече време, че да не се получи резистентност. Тук ме загуби
    Толкова били малки количества на активното вещество, че те реално никога не могат да се хванат в една проба - Това прекупвачите знаят ли го?!?!?
    Само попитах дали са на мастна основа(не, че не ми е ясно) и отговора беше "ДА", а иначе не се напрупват във восъка. Не съм се заяждал и се въздържах, но...
    Като заговори за цени и джоба почна да ме свива, а и на другите колеги нещо им беше трудно за преглъщане.
    Друго забавно беше, че пчелите не се борят с МКБ и нищо не правят по въпроса. Това изобщо не е така, но не исках да споря с човека.(Все пак това му е работата, като търговски представител)
    В такива моменти се радвам, че съм далеч от Юрушпрограмите.
    Както и да е...това е впечатлението ми и едни неща не са толкова лоши колкото ги изкарват колеги, но други не са така както трябва да бъдат. Трябваше колегите да си разменят по някоя друга дума за чутото и видяното. Така се промиват мозъци с търговски истини и така се създават грешни представи. Примерно моята представа, че се бият(едва ли не) беше грешна или попаднах по-спокойна среща. Утре обаче колегите ще си мислят, че BAYER е начина да се справят с акара. И тук беше мястото на организацията да си влезе в ролята, но това не се случи. Имаше коментар от колега, че организацията трябва да прави общи поръчки за лекарства.
    Може и аз да съм прекалено критичен или просто да ми се иска нещата да се случват по друг начин...

Впрочем, Кумафос с качество дори по-добро от това на Bayer може да се намери за 400лв на грам. Говоря за лабораторно качество, а не прах за бълхи. Тоест, с 400 лева можеш да си направиш над 300 опаковки Перицин. С 300бр по 10мл ще третираш МНОГО кошери. 10ml Перицин излиза малко над 1 лев (Не, изобщо не се печели от отрови)
    Никога няма да си купя Перицин или да използвам Кумафос, но на колегите дето толкова желаят да си тровят пчелите може да им е от полза.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 23.01.2015 в 00:50.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •