в Америка са разрешени 2 вида антибиотика за употреба.За тяхната употреба се препоръчва минимум 4-6 седмици преди поставяне на медовите корпуси да се третира.Отделен е въпроса колко чист мед успяват да изкарат
в Америка са разрешени 2 вида антибиотика за употреба.За тяхната употреба се препоръчва минимум 4-6 седмици преди поставяне на медовите корпуси да се третира.Отделен е въпроса колко чист мед успяват да изкарат
В Америка явно са го сметнали.В Европа едните са по- католици от Папата ,а при другите :нет человек -нет проблем.По лесно е всичко да се забрани ,отколкото да се мисли.
В Америка винаги са били разрешени антибиотиците в пчеларството (както и в млечната индустрия). С времето някои са станали забранени, но на тяхно място други са получили разрешение за употреба.
Проблема с остатъците от антибиотици в хранителните продукти не е толкова че някой щял да консумира антибиотици с храната ( и съответно по някакъв начин да му навреди). Проблема е в това че особенно антибиотици, които нямат аналог или заместител и спасяват човешки животи, не трябва да се използват в животновъдството. По същата причина всяка болница трябва да има своя пречиствателна станция, където да не се позволява на отпадните води ( заедно с антибиотиците и бактериите в тях) да имат контакт с природата. Прехвърлянето на резистентност към някой антибиотик от един вид бактерия на друг вид бактерия ( посредством обмяна на плазмиди) е лесно колкото дишането.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Сещам се как тормозеха зеленчукопроизводителите преди години, за наличието на нитрати.Проби ,проверки..В един момент спряха ,даже май се оказаха полезни.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))