Аз живея в крайдунавски град, но стоката ми е на село, на 20ина километра от Дунава. Там си имаме пък стари корита на Осъма, лонгози и всякакви такива красоти, хаха, и в някои години комарите са напаст! Покрай Дунава поне ги пръскат чат пат, но действително много хора от града се отказаха от зайците. А на село, в радиус поне 150 метра около мен никой не гледа зайци. Основното ми стадо е в боксове /по около 2 кв.м./, под навес, навремето там насипвахме зърно. Отдолу цимент, от три страни ламарина, отгоре и отпред с портичката е рабица /против гризачи/. Лятно време отстрани слагам стари врати и тараби за сянка, а върху рабицата мятам комарна мрежа. Кафезите отдолу са със скара и там няма спасение, затова слагам някои единични бройки. По-добро от това не съм измислил, с химии няма да се занимавам. Всяка година почти, имам по 1-2 заека с миксоматоза /2014 - 1 бр/, но не ги броя за загуба, защото са били готови за клане. Затова и лятото се въздържам от озайчвания. Събота, неделя ги оглеждам, глася си нещата, вуйчо съм го пазарил през седмицата да минава по 1-2 пъти да залага фураж и вода ако трябва и ако забележи нещо да сигнализира. От епидемии не ме е страх, не гледам много бройки или скъпи разплодни животни, от близо 10 години съм на смъртност под 5% твърдо, в някои години и 0, дори и да имам 100% смъртност, дезинфекция и стартирам наново. Бе същата работа като с пчелите.