Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За прашеца.На тези ,които се чудят ще кажа.Имах пчелин в гора 8г.Имаше дрян ,глог ,мекиш ,клен ,божур ,минзухар ,сигурно и други.На първи май имах новоизградени и засемнени пити.На мястото където съм сега няма градеж преди 25 май ,въпреки подхранването.Няма ги и изброените разтения.Когато при вас има ,не мислете ,че има навсякъде.

Наблюдател
    Регистриран
    21.05.2014
    Пчеларски район
    първомай
    след така направените питки,когато вече времето позволява инвертиран сироп с "Вит амино ламонс+", която съдържа хидролизиран протеин, витамини и аминокиселини

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,ето една интересна гледна точка,в която се обяснява защо витамините(синтетичните) не са витамини в истинския смисъл на думата : http://www.thedoctorwithin.com/vitam...not-vitamin-c/
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Готова е първата версия на файла. Голяма мъка беше докато издиря всички възможни съставки, както и техните преводи на Български език. Също така голяма олелия беше докато съобразя формулите и преобразуването на мерните единици. Дори и към момента не съм сигурен дали всичко е вярно, но ще го поправяме в движение.

Засега съм заредил файла само със съставките на меда и на добавката Feedbee. Следващата стъпка е да го заредим и със други храни, пък после вече ще мислим формулите на калкулатора. Давайте съставки на различни храни и добавки, пък аз ще ги въвеждам във файла.

Ето я първата версия: BeeFood-v01.rar

В първата таблица са въведени калориите, ако на някой му се занимава да смята енергийното съдържание на храните. Втората таблица показва обобщена информация на хранителните съставки в 100 g продукт. Следващите таблици по-долу дават по-подробна разбивка на числата от втората таблица. Мерните единици в тези таблици са различни, така че внимавайте когато интерпретирате данните. Единствено в обобщаващата таблица всичко е преизчислено в грамове, но можете да си представяте и че това са проценти - числата на процентите са същите. Със жълти полета съм обозначил клетките, в които числата се въвеждат на ръка. Във всички останали полета има формули, които не трябва да се променят, ако искаме обобщаващата информация да е вярна.

За да не объркате нещо, най-добре е да ми давате на мене намерената от вас информация, а аз ще я въвеждам по правилния начин.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Жокер:

Chemical composition of the ‘low quality’ pollen of sunflower.pdf

Nutritional Value of Bee Collected Pollens.pdf

Сега остава някой да свърши работата, а останалите само да пляскат.

Нишестето в FeedBee е от соята. Най-вероятно е соев изолат, но може и да е най-обикновена соя на прах(брашно). Соята имаше около 40% протеин, но изолата може да стигне и 99%. http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean
    Cistus = Лавдан(цистус)

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Lightbulb

Ето и жокер за ''художественото оформление'' на калкулатора:

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •