Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    То да гледаме американците е като жабата и вола. Там си има ясно развити подотрасли. Един прави мед, друг опрашва, трети прави селекция и майки, четвърти пчелопакети и всеки един е професионалист в тясната си област. Отгоре на всичко взимат по 150$ на кошер за опрашване.
    А ние тука майки си правим, отводки си правим, че и мед се опитваме да вадим, за опрашване и стотинка не вземаме. А гледам напоследък и майстори дърводелци се правим. Въобще дай ми един американец да му дам пчелите си и да видим дали ще изкара и половин година тук.

П.С.
    Като потвърждение ще дам и една книжка да видите Австралийските колеги какво четат. Държавна политика.
    Колега, ако нещата бяха като в САЩ то:
    Аз никога не бих тръгнал кошери да си правя. Просто цената е в пъти по-ниска, а тези пари трябва да ги извадя от джоба си и не съм се наредил на опашката за помощи пред МЗХ.
    Ако имаше добри добавки и храни за пчелите на пазара, то сега нямаше да го говорим това.
    Ако имаше добри търговци, то Матеев нямаше и да се замисли сам да си внася захар и кабзи.
    Ако имаше държавна политика, то Дони щеше да си продава майките с хилядите и щеше да внася пари в хазната.
    Ако имаше отново добра държавна политика, то нямаше колеги да седят по 12 часа на улицата и да си продават меда...Това е жалка картинка, но е реалността.
    Ако имаше добра цена на продукцията, то нямаше толкова да ни мачка зимната смъртност.
    ТАКАВА Е СРЕДАТА и ако искаш да оцелееш, то трябва да си готов да направиш нужното. Най ми е кеф да си платя и да не се занимавам с глупости, но ако го направя, то целия ми бизнес план отива в коша.
    Вярвам, че много добре ме разбираш.

Темата е важна, защото с информацията можем да постигнем по-добри резултати. Матеев го обясни, как едни мижави % правят печалбата двойна.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Вярвам, че много добре ме разбираш...
    Ами нали затова го казах. Че аз от 240 сандъка имам всичко на всичко 3 купени.
    По темата искам да похваля едни питки от които преди 2-3 години останах изумен. Те са разработка на пчеларски център южен-стара загора. Тяхно производство са и се ядяха светкавично. Половин кило питка изчезваше за ден!
    Съдържат глюкоза, фруктоза, захар, соев протеин, малко сухо мляко, няколко витамина и прашец. Давах ги заедно с жълтите питки с прашец на Апитом и ги вземаха поне 10 пъти по-бързо от апитома. Въпреки това обаче ги давах само една година поради страха от използвания прашец. Така и не съм ги питал дали е обеззаразяван по някакъв начин. Струваха около 4.70 килото.
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Ами нали затова го казах. Че аз от 240 сандъка имам всичко на всичко 3 купени.
    По темата искам да похваля едни питки от които преди 2-3 години останах изумен. Те са разработка на пчеларски център южен-стара загора. Тяхно производство са и се ядяха светкавично. Половин кило питка изчезваше за ден!
    Съдържат глюкоза, фруктоза, захар, соев протеин, малко сухо мляко, няколко витамина и прашец. Давах ги заедно с жълтите питки с прашец на Апитом и ги вземаха поне 10 пъти по-бързо от апитома. Въпреки това обаче ги давах само една година поради страха от използвания прашец. Така и не съм ги питал дали е обеззаразяван по някакъв начин. Струваха около 4.70 килото.
    Не съм се изразил много правилно, но не е важно.
    Виж зоо форума и в един друг бях срещал UV обеззаразяване-направи си сам. Мен ме интересува за обеззаразяване на инвентара, но това е друга тема и не и е времето.
    Според мен трябва да гледаме какво има в пергата, а не в прашеца. Разликата е голяма. Пример: Мляко на прах и кисело мляко.
    Ако имаш нещо по темата пускай

Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Дамяне, съгласен съм със всичките твои доводи започващи с АКО..........Това е истината и самата действителност.Аз не очаквам, че държавата ще помогне/разбирай както на зърнопроизводителите/на пчеларите в близките 30–50 години,затова през сезона есен–зима храня само със мед ,ако има нужда, пролет–лято давам захарен сироп,неинвертиран,ако има нужда.Прашец има в кошера,дори сега/миналата седмица/ имаха по 2 рамки запечатан с мед и се чудя ,че колеги се оплакват от техните пчелни с–ва,че нямат прашец.Темата е нужна–съгласен съм, но не съм съгласен да правим пчелите на напомпани културисти с анаболи,хр. добавки и др. такива набухватели.Ще направим КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА.Ще рухне при първия дъжд т. е. при първото заболяване.Цената на меда е5лв.–3.5=15лв.Това е цената за едно с– во.Това е при положение ,че на есен си ги изтискал максимално/оставил си ги на 5–7кг. мед/ Така мисля аз,затова и така подхранвам–ако има нужда.
    Всяко едно животно(прасе, пиле, говедо и т.н) се тъпчат с къде-къде по-злобни химии. Тук говорим за захар, протеин и витамини, а не става дума за стимуланти, хормони и т.н.
    Ако искаме да сме с пчеларство с мащабите на САЩ, то нашия модел трябва да е близък до техния. Това е! - Капитализъм...какво да го правиш!
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да аз също пиша прашец ,но май вярното е перга.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Колега, ако нещата бяха като в САЩ то:
    Аз никога не бих тръгнал кошери да си правя. Просто цената е в пъти по-ниска, а тези пари трябва да ги извадя от джоба си и не съм се наредил на опашката за помощи пред МЗХ.
    Ако имаше добри добавки и храни за пчелите на пазара, то сега нямаше да го говорим това.
    Ако имаше добри търговци, то Матеев нямаше и да се замисли сам да си внася захар и кабзи.
    Ако имаше държавна политика, то Дони щеше да си продава майките с хилядите и щеше да внася пари в хазната.
    Ако имаше отново добра държавна политика, то нямаше колеги да седят по 12 часа на улицата и да си продават меда...Това е жалка картинка, но е реалността.
    Ако имаше добра цена на продукцията, то нямаше толкова да ни мачка зимната смъртност.
    ТАКАВА Е СРЕДАТА и ако искаш да оцелееш, то трябва да си готов да направиш нужното. Най ми е кеф да си платя и да не се занимавам с глупости, но ако го направя, то целия ми бизнес план отива в коша.
    Вярвам, че много добре ме разбираш.

Темата е важна, защото с информацията можем да постигнем по-добри резултати. Матеев го обясни, как едни мижави % правят печалбата двойна.
    Дамяне, съгласен съм със всичките твои доводи започващи с АКО..........Това е истината и самата действителност.Аз не очаквам, че държавата ще помогне/разбирай както на зърнопроизводителите/на пчеларите в близките 30–50 години,затова през сезона есен–зима храня само със мед ,ако има нужда, пролет–лято давам захарен сироп,неинвертиран,ако има нужда.Прашец има в кошера,дори сега/миналата седмица/ имаха по 2 рамки запечатан с мед и се чудя ,че колеги се оплакват от техните пчелни с–ва,че нямат прашец.Темата е нужна–съгласен съм, но не съм съгласен да правим пчелите на напомпани културисти с анаболи,хр. добавки и др. такива набухватели.Ще направим КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА.Ще рухне при първия дъжд т. е. при първото заболяване.Цената на меда е5лв.–3.5=15лв.Това е цената за едно с– во.Това е при положение ,че на есен си ги изтискал максимално/оставил си ги на 5–7кг. мед/ Така мисля аз,затова и така подхранвам–ако има нужда.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За прашеца.На тези ,които се чудят ще кажа.Имах пчелин в гора 8г.Имаше дрян ,глог ,мекиш ,клен ,божур ,минзухар ,сигурно и други.На първи май имах новоизградени и засемнени пити.На мястото където съм сега няма градеж преди 25 май ,въпреки подхранването.Няма ги и изброените разтения.Когато при вас има ,не мислете ,че има навсякъде.

Наблюдател
    Регистриран
    21.05.2014
    Пчеларски район
    първомай
    след така направените питки,когато вече времето позволява инвертиран сироп с "Вит амино ламонс+", която съдържа хидролизиран протеин, витамини и аминокиселини

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,ето една интересна гледна точка,в която се обяснява защо витамините(синтетичните) не са витамини в истинския смисъл на думата : http://www.thedoctorwithin.com/vitam...not-vitamin-c/
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Готова е първата версия на файла. Голяма мъка беше докато издиря всички възможни съставки, както и техните преводи на Български език. Също така голяма олелия беше докато съобразя формулите и преобразуването на мерните единици. Дори и към момента не съм сигурен дали всичко е вярно, но ще го поправяме в движение.

Засега съм заредил файла само със съставките на меда и на добавката Feedbee. Следващата стъпка е да го заредим и със други храни, пък после вече ще мислим формулите на калкулатора. Давайте съставки на различни храни и добавки, пък аз ще ги въвеждам във файла.

Ето я първата версия: BeeFood-v01.rar

В първата таблица са въведени калориите, ако на някой му се занимава да смята енергийното съдържание на храните. Втората таблица показва обобщена информация на хранителните съставки в 100 g продукт. Следващите таблици по-долу дават по-подробна разбивка на числата от втората таблица. Мерните единици в тези таблици са различни, така че внимавайте когато интерпретирате данните. Единствено в обобщаващата таблица всичко е преизчислено в грамове, но можете да си представяте и че това са проценти - числата на процентите са същите. Със жълти полета съм обозначил клетките, в които числата се въвеждат на ръка. Във всички останали полета има формули, които не трябва да се променят, ако искаме обобщаващата информация да е вярна.

За да не объркате нещо, най-добре е да ми давате на мене намерената от вас информация, а аз ще я въвеждам по правилния начин.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Жокер:

Chemical composition of the ‘low quality’ pollen of sunflower.pdf

Nutritional Value of Bee Collected Pollens.pdf

Сега остава някой да свърши работата, а останалите само да пляскат.

Нишестето в FeedBee е от соята. Най-вероятно е соев изолат, но може и да е най-обикновена соя на прах(брашно). Соята имаше около 40% протеин, но изолата може да стигне и 99%. http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean
    Cistus = Лавдан(цистус)

Ърнест Хемингуей

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •