Матеев, абсолютно си прав.
По принцип, когато човек учи по принуда, му е скучно. Кога му е интересно и иска да го научи, не жали време и усилия, за да го научи.
Проблема, че сега всичко се прави за пари - в случая, курсове за пчеларство се организират за пари, а тези които ходят на тези курсове го правят , за да им помогне да се класират по напред по програмите за субсидиране. Познавам колеги, които знаят повече от преподавятеля, но ходят заради тапията. А доколкото зная, европари се дават и за орагинизиране на обучение по пчеларство.
За мен искам да кажа, че дядо ми беше пчелар, баща ми беше пчелар, докато бяха живи не проявих никакъв интерес към пчеларството, но сега е друго. Сега искам да стана не пчелар, а много добър пчелар и затова чета много, интересувам се, питам, отварям кошерите и посред зима, експериментирам, организирам срещи между пчелари, ходя на лектории и тн.
Матеев, понеже имаш връзка с колегата Стефан Стефанов, чух му гласа на учредяването на конфедерацията, питай го нещо за Стефан Филимонов, интересно ми е да разбера какво ще ти отговори.

Цитат