Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Курс по пчеларство

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • не искам да плащам

2 2.11%
  • безплатен

17 17.89%
  • от 100 до 200 лв.

34 35.79%
  • от 250 до 400 лв.

12 12.63%
  • от 500 до 700 лв.

6 6.32%
  • от 700 до 1200 лв.

3 3.16%
  • 1 месечен курс

18 18.95%
  • 2 месечен курс

5 5.26%
  • 3 месечен курс

7 7.37%
  • 6 месечен курс

5 5.26%
  • 1 годишен с практика

12 12.63%
  • трябва да има практика

53 55.79%
  • не трябва да има практика само теория е достатъчна

1 1.05%
  • не ме интересува

12 12.63%
Отговори на анкетата
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 54

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Масата от населението на западните държави са си природно тъпи, в резултат на мачкането от корпурациите, потребителското общество и дивият капитализъм който властва от доволно дълго време, и в резултат на това и 5 курса да изкарат, пак ще са негодни, ама тихо-тихо, че да не чуе/прочете Чичо ДЖИМ(Джон) КЕРИ, че ще ни плесне през ръчичките, нали ще ставаме активни борци срещу световният тероризъм....

п.п. Това че са, толкова тъпи нации, чак ми е необяснимо, как имат такива кадърни управници...?!? Ами как?!? - след като ние си имаме управници дупедавци, тия от запада ще са ВЕЛИКИ!
    Като са толкова тъпи що тогава ние умните българи все натам бягаме.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Като са толкова тъпи що тогава ние умните българи все натам бягаме.
    Отговора на въпроса ти е в послеписа(п.п.) - щото имат кадърни управници, за разлика от нас, а и са империалистически и колонизаторски нации, което им поддържа до голяма степен високият жизнен стандарт.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Гласувах за едногодишен с практика и заплащане в зависимост от броя на обучаващите се и броя на учебните кошери.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Като човек с по-скорошна среща с образователната системата имам и малко по-различно мнение. Няма кратък и лесен начин да го обясня...
    Началното, основното и средното образование е една детска занималня. И да искаш да научиш нещо, то е много трудна работа като имаш животно за учител.
    Срещат се тук-там хора с желание да те научат на нещо, но много рядко и са изчезващ вид. Още по-рядко се срещат и хора с умението да преподават.(това е много важно)
    Както и да е...накрая излизаш с диплома за нещо(което изобщо не си и чувал) и социални умения на шимпанзе. Нали все пак трябва да се оправяш в джунглата.
    Всички влизат различни и излизат еднакви - сервитьорки и бармани. Можеш да забравиш, че ще те научат на нещо ценно за живота. Най-много да ти убият желанието за всичко.
    Че толкова за нашето велико средно образование.

След това едни започват работа на строежа, а други влизат в университет.
    Тези на строежа са ясни, но е интересно какво се случва с другите.
    Едни мама и тате ги вкарват насила в университета, а други се борят да влязат с надеждата за по-светло бъдеще.
    Университета е място където се срещат хора с близки интереси и се предполага, че имат жажда за знания.
    НИЩО ОБЩО! Едни се чудят цял ден на коя дискотека да отидат, а други се чудят как да постигнат нещо.
    Пример: Спал съм два часа, очите ми са червени от взиране в монитора, ушите ми пищят и след няколко часа трябва да съм на пчелина(тогава още не беше пчелин). Почва лекцията и пред мен сядат две селски кифли. 3 часа слушам на коя приятеля какви дрехи и купил, къде щели да ходят на ски и какви джанти му подарил бащата на еди-кой си. А ШАМАР ИСКАШ ЛИ?(това ми се въртеше из главата)
    Университета е място където могат да ти се променят възгледите за света и да ти се покаже пътя, но само ако ти имаш желанието да си отвориш очите.
    Следващият много важен фактор е преподавателя. Като ти се падне някой без желание, без умение или без нужната ти информация, то следва най-логичното -> СТАВАШ И ОТИВАШ ДА ПИЕШ КАФЕ!
    Толкова за лошите преподаватели. За добрите...имал съм само няколко такива, но ЗЛАТНИ. И точно от тези няколко човека можеш да научиш повече, отколкото от всичкия академичен пълнеж. Да, но ако не ги срещнеш си загубил 4 години от живота си.
    След това вече е ред на магистратурата, а там положението е малко по-добро. След нея идва ред да си сложиш "доктор" пред името, но все още нямам време за губене, а и не ми е затрябвало, но е по-лесно отколкото трябва да бъде.
    ВЪПРЕКИ всичко това смятам, че съм спечелил от престоя си там.
    Определено има нещо ценно в университета, но човек трябва да го намери и най-често съм го намирал по време на кафе или личен разговор с преподавател.

Ето защо мисля, че има файда, но човек без желание и малко хъс...НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЕ! Дори да има и най-доброто образование на света, пак нищо няма да постигне.
    Ако на един човек му липсва мотивираност и целеустременост, то всичко друго е напразно. Ако не е готов да запретне ръкави като стане напечено, то той е обречен на провал.
    Такъв човек ще реве следните няколко фрази през целия си живот:
    Няма пари! Не мога! Всичко е против мен! Днес не може(кучето има рожден ден)! Няма да стане! Виж го Иван мръсника каква кола си купи! и т.н.

Курсовете могат да се организират БЕЗПЛАТНО онлайн и на живо към форума. -> Google Hangouts или друга платформа
    Винаги ще се намерят хора с желание да помогнат! Аз се сещат за един набор(нещо го хвана липсата, но много го ядосвате), един инженер и другите(ние си ги знаем, а и не искам да ги посочвам по имена)
    А тоалетната хартия я издават едни "по-кадърни" хора. Според мен КБП трябва да се ангажира и с това.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    С една дума искаш да кажеш, че най - лесно ти е на компа? Да. Но има някои наши колеги не знаят какво е комп още или най - малкото как се работи с него. Макар да сме в 21 век. Затова най - лесния вариант е в общинката. Но все ми се струва, че не ни се учи вече, а всичко да ни пада ей така - отгоре. И какво стане.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И една сентенция. Тъпа държава - тъпи хора, а защо е тъпа държавата, ами защото са и тъпи хората.
    Не може да е тъпа "държава" за която работиш половин година само за да си платиш налозите и от нея освен спънки нищо да не получаваш."Не е луд тоя дето яде баницата , а тоя който му я дава."Не подценявай противника. Подценяването води до загуба.Опитай се да пипнеш привилегиите на държавната машина и ще разбереш къде е "тъпото" и къде е "умното".Държавата си е идеална за тези на които служи.
    А относно обучението, то трябва да е подчинено на законите на пазарното стопанство.Предлага се обучение и ако има търсене има и обучение.Всеки опит продиктуван от стари навици от близкото минало за задължителност и административни ограничения на свободнота воля на гражданите пчелари е непродуктивен.У нас книжките за шофьори се купуват , та камо ли за пчелари.И не на последно място. Кои ще са тия общо признати авторитети на, които всички имат вярата , та да им слушат лекциите?При "n" на брой пчеларски организации ще има и толкова на брой протежирани лектори.Нали трябва да се усвоят "едни пари".
    Затова единствено правилното е този, който се чувсва достатъчно подготвен да предложи на пчеларите "продукта" си "Обучение по пчеларство" и тия, които имат нужда и желаят тоя продукт да си платят за да го получат.Ако тоя продукт е достатъчно атрактивен за болшинството , ще има и търсене и тоя , лектор-обучител ще е известен и добре платен и без помощта на държавата.Ролята на държавата е в контрола на качеството на продукта излизащ на пазара от пчеларя и в запазване на екологичното равновесие чрез запазване на здрава популация пчели.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Какви курсове ,какво образование?Да не мислите ,че всички са умни ,като вас.Аз два пъти чета темата и нищо не разбрах.Като дам 1200лв. и карам едногодишен курс с практика ,какво става от мен?Най добрият пчелар в окръга?Лектор по пчеларски сбирки?Имам тапия ,която важи и в САЩ ,или какво?За зимните сбирки за обучение: сигурно съм ходил десетина години.Най полезното беше обмяната на опит с колегите.По тези съображения се регистрирах тук. Няма голяма обмяна на опит във форума.След ,като Матеев разреди писането ,а и някои други, останаха само наставниците и големите разбирачи.На мен например ,не ми трябва теория.Трябва ми практически опит ,но кой си казва тайните?Малко колеги го споделят, а другите цитират неща от книгите ,които всеки може да прочете.Хайде че стана дълго и забравих ,какво щях да пиша.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Изцяло си прав за това, че обучениието трябва да е подчинено на пазарната икономика и да спазва пазарните принципи на търсене и предлагане, а цената и добрите лектори да се определят на база качество на продукта (известност на лектора).

Не съм съгласен обаче с отношението ти към данъците. Това не са откраднати от тебе пари. Това са пари, нужни на обществото за ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ с цел постигане на по-голяма справедливост и с цел финансиране на непроизводителните, но необходими звена на обществото. Тези пари пак се връщат при тебе под формата на пенсии за възрастните ти роднини. С тези пари се финансира здравеопазването, образованието, армията, пожарната, полицията и т.н. Няма как - тези пари са необходими, и ако трябва за тях ще работим не 5 месеца, а 8 или 9, както е в Америка и в повечето развити държави. При тях данъците са много повече, но и постигнатите резултати са много по-добри. По-добри пътища, по-добро образование и здравеопазване, по-силна армия и полиция и т.н.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ще извинявате за спама,ма юнашко сърце....Курсовете са хубаво нещо и не би трябвало да са обвързани с програми заради точките.В крайна сметка,ако участието е заради жаждата за знания,тогава си струва да се организират подобни мероприятия.Ако давам пари ще искам да науча нещо ново.Тук обаче ще трябва да се степенуват курсовете,за да не се налага да се слушат стари грамофонни плочи от вече слушалите ги.За практиката няма какво да обсъждаме - всеки интелигентен пчелар би осъзнал операциите които вижда с очите си без да е чул коментара(в повечето случаи).Не говоря за висшите нива,а за средните.Колегата Дамянов е много прав за преподавателите.Мисля,че те ще са най-голямото предизвикателство.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Отговора на въпроса ти е в послеписа(п.п.) - щото имат кадърни управници, за разлика от нас, а и са империалистически и колонизаторски нации, което им поддържа до голяма степен високият жизнен стандарт.
    Какви са ни управниците не ни прави по-умни или глупави, така е и за западняците.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •