Гласувах с "не ме интересува", защото според мен ще е значителна загуба на време. Казвам го, като човек с "пчеларски" опит приблизително от датата ми на регистрация във форума (в ляво под ника). Много вероятно е един подобен курс да насади грешни догми в главата на някой, за когото те ще са от вреда в бъдещите му решения.
Като прочетох темата, се попитах, преди няколко месеца какви ми бяха първите въпроси и дали в един курс може да ми се отговори на тях. Например:
- какви кошери да взема - ДБ, ЛР, Ф, Лежак...
- колко рамкови
- от какъв материал
- колко броя
- от къде пчели
- какъв вид
- инвентар... и т.н.
Някой в курса би ли се ангажирал да ми помогне конкретно дори само по един от горните въпроси? За съжаление времето е огромен фактор, курсът може да даде някаква насока, която вероятно може и да е правилната в моя случай, но не е сигурно. На мен ми трябва бърз, верен и приложим за възможностите ми отговор. Не отричам ползата от курса - най-малкото познаствата, които се създават при продобни мероприятия са ценни.
Междудругото курсове се провеждат и във форуми - т.нар. дистанционни форми на обучение. Изполва се платформата на форума, за да се предоставят поетапно материалите, задават се задачи и лекторите отговарят и дискутират поставените въпроси. Естествено лекциите са видими за определен кръг от хора, предварително получили права за достъп.

В крайна сметка, човек се учи докато е прост...