Здравейте,
Гласувах за: от 250 до 400лв. три месеца, задължително с практика.
Мнението ме е, че без практика каквото и да ти четат и показват на таблото, курса е почти нищо. Големият въпрос за мен е КОЙ ЩЕ МИ ВОДИ КУРСА. От това ще зависи какво ще науча т.е. дали как са пчеларствали пра-пра-баба и дядо, или как е сега, и какви са новите тенденции. За мен: ЩЕ БЪДЕ голям проблем ЛЕКТОРА.
Другото което е казано и от колеги: Къде ще се провежда курса? Не смятам, че за няколко дни (една седмица) ще има ефект. Ще ти напълнят главата с "фунията" и след няколко дни става каша. Явно не съм толкова умен.
Хубаво би било да се види и в другите страни как е. Може да извлечем положителните неща.
Вече има КБП, ето нещо с което да се захване. По Мярка 1 ТРАНСФЕР НА ЗНАНИЯ И ДЕЙСТВИЯ ПО ОСВЕДОМЯВАНЕ по проекта на Програмата за развитие на селските райони може да бъдат финансирани такива курсове. Целта на мярката е повишаване на знанията и подобряване на уменията на земеделските и горските стопани и на заетите лица в техните стопанства.
Мярката ще се прилага със следните подмерки:
1.1. Професионално обучение и придобиване на умения;
1.2. Демонстрационни дейности и действия по осведомяване;
1.3. Краткосрочен обмен на опит в управлението на земеделски и горски стопанства и посещения на земеделски и горски стопанства.
За повече информация можете да посетите страницата на ПРСР 2014-2020: http://prsr.government.bg/index.php/bg/sections/l2/101. Четете Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., официално изпратена на ЕК на 02.07.2014 г.
Поздрави, Г. Георгиев

Цитат