Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 31 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 307
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    В пост № 136 съм писал за химията и от къде може да се купи. Соево брашно не съм давал. Дай им в следващите дни когато е топло и ще видиш какъв купон си правят пчелите.

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Аз на моите им правя така:1 кг царевично брашно,1 кг пудра захар и 2-3 лъжици адаптирано сухо мляко.Разбърквам хубаво и го слагам в тенекета-легнали на няколко места из пчелина.Направо дигат тенекето във въздуха.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Ако ме питаш, коя тава предпочитат тази с брашното примесено с химия или тази с чистото брашно. Предпочитат брашното без химия.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Ако ме питаш, коя тава предпочитат тази с брашното примесено с химия или тази с чистото брашно. Предпочитат брашното без химия.
    Само да кажа(ако не го знаеш де), че добавките за прасета имат Селен(Se), а той е силно токсичен за пчелите(дори при малки дози). http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0034137
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Със тези тави отвън не предизвиквате ли кражба в пчелина.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Кражба до сега не се е случвало, аз слагам само брашно, а колегата Антонов с тази пудра захар може да я предизвика кражбата.

По отношение на Селена, да , има го в химията която съм ползвал, но не съм имал подмор или загуба на семейство. Както писах в първия си пост № 136 по темата, не препоръчвам химия в тестото, поради една проста причина- пчелите искат чиста храна. Всички храни за пчели които се продават на пазара съдържат тези съставки които съм посочил. Не е случайно това изследване което публикува Дамянов за селена, екипа го прави защото знае че това фигурира в храните за пчели. Публикацията е направена 2012 година. Аз правих моите опити 2010 година.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За който не знае - захарта на световните пазари (и Българските) ПОСКЪПВА. Който не се е запасил за тази година - СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО !!!

Аз днеска си купих един ТИР двойно рафинирана цвеклова захар на 1.07 лв. на кг., като в тази цена влиза ДДС-то и транспорта до при мене. Без ДДС ми излиза на 89 стотинки. Избързах с покупката, защото това беше последния ТИР по тази цена. Следващия вече ще е по 1.15, а следващите седмици - още повече.

Захарта е сръбска. От разговорите, които водих с няколко доставчика разбрах, че всъщност всички околни държави, които уж предлагат захар уж с друг произход, всъщност доставят все тази сръбска захар. Мечтите ми за докопване до първоизточника в Хърватска се провалиха. Завода така и не отговори на запитването ми. Отговориха ми едни гърци, но ми предложиха цена от 0.42 EUR без ДДС и без транспорт. Като посмятах малко разходите за доставка и главоболията, и получих пак същата цена, че дори и малко по-висока.

Като цяло искам да ви информирам, че ако до края на седмицата не си купите захар, другата седмица със сигурност ще гледате други цени - ха-ха .... и с всяка изминала седмица те ще са все по-високи и по-високи. Това ми го потвърдиха от 3 различни места.

Ето го сертификата на захарта:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	SugarCertificate.JPG
Прегледи:      429
Размер:	83.0 KB
ID:	2963

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    ако някой знае захар на промоция да казва утре отивам да взема малко!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    ако някой знае захар на промоция да казва утре отивам да взема малко!!!
    Метро - захира на промоция 1,03лв

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    ЗАХИРА е тръстикова захар. Аз обаче държа на цвекловата захар, а тя винаги е била по-скъпа от тръстиковата. Но дори и да е тръстикова - 1.03 е страхотна цена, и ако не бях си намерил цвеклова, щях да хукна към МЕТРО.

Страница 15 от 31 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •