За който не знае - захарта на световните пазари (и Българските) ПОСКЪПВА. Който не се е запасил за тази година - СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО !!!
Аз днеска си купих един ТИР двойно рафинирана цвеклова захар на 1.07 лв. на кг., като в тази цена влиза ДДС-то и транспорта до при мене. Без ДДС ми излиза на 89 стотинки. Избързах с покупката, защото това беше последния ТИР по тази цена. Следващия вече ще е по 1.15, а следващите седмици - още повече.
Захарта е сръбска. От разговорите, които водих с няколко доставчика разбрах, че всъщност всички околни държави, които уж предлагат захар уж с друг произход, всъщност доставят все тази сръбска захар. Мечтите ми за докопване до първоизточника в Хърватска се провалиха. Завода така и не отговори на запитването ми. Отговориха ми едни гърци, но ми предложиха цена от 0.42 EUR без ДДС и без транспорт. Като посмятах малко разходите за доставка и главоболията, и получих пак същата цена, че дори и малко по-висока.
Като цяло искам да ви информирам, че ако до края на седмицата не си купите захар, другата седмица със сигурност ще гледате други цени - ха-ха .... и с всяка изминала седмица те ще са все по-високи и по-високи. Това ми го потвърдиха от 3 различни места.
Ето го сертификата на захарта:
![]()