Павка, амчи недей тъй ва! Още една такваз лекция да ни изнесеш, зимам теслътъ и разбивам бидоня с киселту зели... Аама не, я по-добре да си остана староверец

Сега, като завъртяхме темата около този толкова ненавиждан продукт - пастърмата, произвеждан от тази толкова вредна суровина - свинската рибица, няма как да не спомена моята баба. Тя си беше заклет преработчик и оползотворител на всичко което се произведе на двора и въобще в личното стопанство и за своите 80 години трудов живот не изневери на тази максима. Експериментираше смело и прилагаше творчески всевъзможните народни рецепти споделяни по пейките и на опашката пред фурната, преди да изкарат дървените каси с пушещия хляб... Свинската рибица, след съответните му салтанати, задължително я дупваше тук-таме с едно остро ножче и вкарваше там по едно черно пиперче и парченце от скилидка чесън. После следва "овалването в дъхави български подправки" и да ви е сладко! Та това усилие мисля да си го причиня в най-скоро време.

П.п. Мастер, приемам ти забележката. Срам, не срам, ама чисто заешко колбасче още не съм опитвал. Даже и чиста заешка каймица не съм правил, винаги някаква смес, например и с петльово месце. Офф, още едно предизвикателство ми се очертава...