Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 169 ПърваПърва ... 567891757107 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 1685
  1. #61
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Ачо. Машала за суджука, Евала на майстора,да ти е сладко. Но да попитам за лозите от снимката какъв сорт са гледам от айлашките дето не се ровят или бъркам?
    Братле, виждаш ли и гроздето още не съм брал.......наложи се да копувам.Това което се вижда е памид.От месец май не съм го поглеждал.Иначе ножицата ми режи и не само режи,а и знае от къде и колко.

  2. #62
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Мнения
    1,887
    Цитат Първоначално публикувано от ivandespotov Виж публикацията
    Ангеле,кви ги вършиш бе човек, пък аз си мислех,че само катедрали строиш?
    Той, Набора, каквото и да подхване все му се получават с лекота работите! Дали дивачка ще облагородява или рояче ще прибира, направо рутина, добре че пуска някоя снимчица да се порадваме покрай него... Аз обаче, след дългогодишно прекъсване, сега за втора година се занимавам със суджуци и затова ще се хваля как си му е ред. Придържам се към книгите, но правя всичко на око и на вкус, досущ като с пчелите. Интересно, че досега още никой не ми е правил забележка, даже и аз не си правя Две части свинско/селско/, една част телешко/селско/, една част заешко/мое/, сол с лъжицата около 20 гр/кг. Чубрица, чер и червен пипер, малко кимион и малко захар и така-мачкане, почивка 24 часа и пълнене. Закачане, висене и валиране. По това време на годината няма къде и айде у гаража, да събират леека благородна плесен. Добре, че нямам да правя много кошери, хахаа.

    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1030995.jpg
Прегледи:      160
Размер:	180.4 KB
ID:	2926

    Имаше малко шкарто и миналата вечер викам я да видим стават ли за пред хората. Стават и затова след един месец ще повтарям упражнението. Даже мисля това да си го запиша в личния календар по Добри Пчеларски Практики

    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1030979.jpg
Прегледи:      160
Размер:	203.5 KB
ID:	2927
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

  3. #63
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Мнения
    420
    Еиий , ама лоши хора сте амчи на чиляк му се прияжда де. Йорданович имай милост и с таз саладка...
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

  4. #64
    Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Мнения
    337
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Ето и от менЩракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	20150112_200415.jpg
Прегледи:      152
Размер:	117.1 KB
ID:	2930Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	20150112_200813.jpg
Прегледи:      153
Размер:	124.2 KB
ID:	2931

  5. #65
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    ДА ,да ,после пчеларството загивало.Е може ли така? Има хора в инфарктна възраст.

  6. #66
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Мнения
    1,887
    jorors, това ще ми е следващото предизвикателство за сезона, така че чакам описателната част?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

  7. #67
    Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Мнения
    337
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    jorors, това ще ми е следващото предизвикателство за сезона, така че чакам описателната част?
    Рибица от прасе поне 200кг се осолява 24ч, овалва се в подправки по избор, притиска се 3-4 дни с дъска и тежест (бутилка 10л минерална вода) и се суши.

  8. #68
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Искаш да омоташ такива като мен.Кажи ,осоляването със каква сол е или със саламура.След тези 24ч.обезсоляваш ли?

  9. #69
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Той, Набора, каквото и да подхване все му се получават с лекота работите! Дали дивачка ще облагородява или рояче ще прибира, направо рутина, добре че пуска някоя снимчица да се порадваме покрай него... Аз обаче, след дългогодишно прекъсване, сега за втора година се занимавам със суджуци и затова ще се хваля как си му е ред. Придържам се към книгите, но правя всичко на око и на вкус, досущ като с пчелите. Интересно, че досега още никой не ми е правил забележка, даже и аз не си правя Две части свинско/селско/, една част телешко/селско/, една част заешко/мое/, сол с лъжицата около 20 гр/кг. Чубрица, чер и червен пипер, малко кимион и малко захар и така-мачкане, почивка 24 часа и пълнене. Закачане, висене и валиране. По това време на годината няма къде и айде у гаража, да събират леека благородна плесен. Добре, че нямам да правя много кошери, хахаа.

    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1030995.jpg
Прегледи:      160
Размер:	180.4 KB
ID:	2926

    Имаше малко шкарто и миналата вечер викам я да видим стават ли за пред хората. Стават и затова след един месец ще повтарям упражнението. Даже мисля това да си го запиша в личния календар по Добри Пчеларски Практики

    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1030979.jpg
Прегледи:      160
Размер:	203.5 KB
ID:	2927

    Браво наборе,за всичко браво,но ми се ще една лека забелешцица.До колкото успях да прочета(разсейвам се от това дето виси,а и "бракуваните...") сложил си и заешкото с останалото месо?Заешкото по добре да е отделно,тогава се усеща.Много добре се получава като кърначета дори и да се суши.Заешкото съм го пробвал като суджук,кърначе,осолено... ох по добре да спра.
    С такива мезалъци и вино,пчеларството е песен през зимата.

  10. #70
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,така като гледам,вие се явявате основен враг на капитализма и пазарната икономика.Засрамете се,изгорете суджуците без консерванти,изсипете виното в канала и докато карате към мола за да си купите "качествена" храна,стискайте пръсти да не сте прихванали нещо от домашнярките.Срамувам се от вас и вашето наивно и изостанало мислене.Събудете се,тока и топлата вода са открити,спрете да живеете в миналото.Загуба на време е да си приготвяш сам храната.По-добре е да повишите квалификациите си,за да може по-голям брой роботодатели да се възползват от вас.

    П.С. Имам частен икарисаж,пишете на лични кога да мина да прибера тези недомислици за да не натровите някой.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

 

 
Страница 7 от 169 ПърваПърва ... 567891757107 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •