Той, Набора, каквото и да подхване все му се получават с лекота работите! Дали дивачка ще облагородява или рояче ще прибира, направо рутина, добре че пуска някоя снимчица да се порадваме покрай него... Аз обаче, след дългогодишно прекъсване, сега за втора година се занимавам със суджуци и затова ще се хваля как си му е ред. Придържам се към книгите, но правя всичко на око и на вкус, досущ като с пчелите. Интересно, че досега още никой не ми е правил забележка, даже и аз не си правяДве части свинско/селско/, една част телешко/селско/, една част заешко/мое/, сол с лъжицата около 20 гр/кг. Чубрица, чер и червен пипер, малко кимион и малко захар и така-мачкане, почивка 24 часа и пълнене. Закачане, висене и валиране. По това време на годината няма къде и айде у гаража, да събират леека благородна плесен. Добре, че нямам да правя много кошери, хахаа.
Имаше малко шкарто и миналата вечер викам я да видим стават ли за пред хората. Стават и затова след един месец ще повтарям упражнението. Даже мисля това да си го запиша в личния календар по Добри Пчеларски Практики
![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Еиий , ама лоши хора сте амчи на чиляк му се прияжда де. Йорданович имай милост и с таз саладка...
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
ДА ,да ,после пчеларството загивало.Е може ли така? Има хора в инфарктна възраст.
jorors, това ще ми е следващото предизвикателство за сезона, така че чакам описателната част?
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Искаш да омоташ такива като мен.Кажи ,осоляването със каква сол е или със саламура.След тези 24ч.обезсоляваш ли?
Браво наборе,за всичко браво,но ми се ще една лека забелешцица.До колкото успях да прочета(разсейвам се от това дето виси,а и "бракуваните...") сложил си и заешкото с останалото месо?Заешкото по добре да е отделно,тогава се усеща.Много добре се получава като кърначета дори и да се суши.Заешкото съм го пробвал като суджук,кърначе,осолено... ох по добре да спра.
С такива мезалъци и вино,пчеларството е песен през зимата.
Колеги,така като гледам,вие се явявате основен враг на капитализма и пазарната икономика.Засрамете се,изгорете суджуците без консерванти,изсипете виното в канала и докато карате към мола за да си купите "качествена" храна,стискайте пръсти да не сте прихванали нещо от домашнярките.Срамувам се от вас и вашето наивно и изостанало мислене.Събудете се,тока и топлата вода са открити,спрете да живеете в миналото.Загуба на време е да си приготвяш сам храната.По-добре е да повишите квалификациите си,за да може по-голям брой роботодатели да се възползват от вас.
П.С. Имам частен икарисаж,пишете на лични кога да мина да прибера тези недомислици за да не натровите някой.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))