Матеев,с какво изрязваш и лепиш фибрана,с макетно ножче трудно се получава сряза под 90%?
Матеев,с какво изрязваш и лепиш фибрана,с макетно ножче трудно се получава сряза под 90%?
http://www.bird-x.com/woodpecker-pro...hp?page_id=104
http://www.ebay.co.uk/itm/Bird-X-Pel...item51c87c1266
скъпо устройство,но ако действа си оправдава разхода.
Ползвах подобно устройство още преди 7-8 години, за да си пазя черешите в овощната градина от косовете. Ефекта наистина е поразяващ - де що имаше птица наоколо и бягаше надалеко. Котките и другите дребни животинки - също се стряскаха и се криеха. Кучетата на цялото село побесняваха и лаеха по 5 минути след всеки един писък. Проблемът е, че писъците се чуваха на поне един километър и хората в селото ме намразиха. На мене и на семейството ми също ми омръзна, защото ние бяхме наблизо (200 метра) и буквално всеки път писъка ни изненадваше и стряскаше. Та устройството поработи 3-4 дена и след това го захвърлихме в мазата и никога повече не го потърсихме. Дори в момента не знам дали ще го намеря, ако отида да го търся.
Ползвах подобно устройство още преди 7-8 години, за да си пазя черешите в овощната градина от косовете. Ефекта наистина е поразяващ - де що имаше птица наоколо и бягаше надалеко. Котките и другите дребни животинки - също се стряскаха и се криеха. Кучетата на цялото село побесняваха и лаеха по 5 минути след всеки един писък. Проблемът е, че писъците се чуваха на поне един километър и хората в селото ме намразиха. На мене и на семейството ми също ми омръзна, защото ние бяхме наблизо (200 метра) и буквално всеки път писъка ни изненадваше и стряскаше. Та устройството поработи 3-4 дена и след това го захвърлихме в мазата и никога повече не го потърсихме. Дори в момента не знам дали ще го намеря, ако отида да го търся.
А бе Матеев, тия нуклеуси да не са от финландските за които ще правим комбина?Че то на един кълвач като не могат да се опрат,е...... ти !!! Да дойдат в Б–я да ги научим да правят,, корави"кошери.Или слагат в химията нещо привлекателно за кълвачите за да ги дупчат и след това –нова поръчка,нови парички,просто да става,, далавера''.Красавеца наистина е красавец!!! И е едър екземпляр,при нас са по дребнички–ядат само дървояди!!!
Интереснооооо!Нападат твоите пчелини.Защо ли" ?Може и Господ да ти ги изпраща?!!! Пред теб се появява нова възможност за пореден експеримент.Дерзай !!!И......успех!
.... точно тогава аз го посъветвах да си ги направи от фазер и отвътре да си залепи фибрана за изолация, ама той тогава ги разправяше едни колко як бил фибрана. Обаче кълвача явно не е на същото мнение. Чудесно изглеждат, но за жалост твърде много приличат на къщички за птички.
Сега ще им бодне по едно фазерче отстрани и ще заспят иначе след 2-3 години ще са на решето. От няколко години си стеснявам входовете със същия фибран и на пролет си го изгризват сами.
Имаше и други колеги, които приведоха собствен опит:
Винаги може по-добре.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))