Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 20 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 193
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от PABLO PAVLOV Виж публикацията
    Матеев това с расовата честота май ще ти е основен проблем. То ясно че не сте на ясно точно какво ще произвеждате но поне ще има етикет / име /. Интересно мие от къде ще натрупате толкова голям бащен фонд за да произведете относително чисти пчели майки от Бъкфаст или било то други раси? Ако работите с инструментално осеменяване добре на какъв капацитет ще постигнете на производство? И с какво качество?
    Дали самия ти осъзнаваш че съзнателно престъпваш закона в името на какво и чий интереси /Закон За Опазването на Генетичното Разнообразие на РБ./ не изреждан всички закони то си ги знаеш. Все още има действаща нормативна база и тя не е паднала или променена. Не мисля че държавата ще се съобрази с исканията само на Г.н Матеев като собственик на "Матеев Хъни" да си развъжда каквото си иска. Преди да правиш каквото си искаш се съобразете с закона.
    Попадате пат Юрсдикцията на Министерство на Земеделието, Министерство на Екологията, Агенция Митница/ незаконен внос/, ИСРЖ , БАБХ. Ако имаш толкова много другарчета в тези служби добре. Явно смелоста е в повече. УСПЕХ.
    Тука си напълно прав. Аз искам да спазвам закона и ще се съобразя с него. Посочи ми някой член в някой закон, който да дава тълкование що е това МЕСТНО ОТРОДИЕ ПЧЕЛА и аз ще се съобразя с него. Ако не го направиш - то тогава под местна пчела аз ще разбирам ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ РАСИ !!! И моля ти се не ми пробутвай БЪЛНУВАНИЯТА НА ДОЦЕНТА за някаква си измислена РОДОПИКА.

Между другото няма значение дали има родопика или не. Важното е, че никъде няма закон, в който да пише "В България се гледат тези пчели, които посочи доцента от Пловдив". Ха-ха ......

Иначе ако успеете да вкарате в закона името на расата (напр. Македоника или Карника), то тогава аз ще се съобразя с него. Но към момента аз се съобразявам с ЕВРОПЕЙСКИТЕ РАСИ, защото България е член на Евросъюза и като такава страна е подписала договора за членство, в който има СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕТО НА СТОКИ И УСЛУГИ, в това число и на ПЧЕЛИ И ПЧЕЛНИ МАЙКИ.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Мое лично мнение е, че сериозен майко-производител, не би използвал тези майки за разплод.
    Този въпрос вече веднъж сме го коментрирали, мисля че в тази тема, и няма смисъл да се повтаряме.
    Освен това, "Бъкфаст" е патентована запазена търовска марка и всеки, който не е получил право да използва името, би трябвало да предлага майките си под друго име. На времето се е плащало роялти върху всяка продадена майка "Бъкфаст", но днес Бъкфастския манастир на практика не съществува и повечето ( вкл. и такива в Германия) си ползват името, без да имат право на това, тъй като вече няма кой да води подобни съдебни преследвания.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Разбира се - сериозните майкопроизводители използват НОЗЕМАТОЗНИТЕ МАЙКИ НА ДОЦЕНТА и затова в момента пчелините на всички са пламнали от болести и всички се мъчат някакси да спасят положението с антибиотици.
    Голяма грешка правят. Нозeмaтоза не се лекува с антибиотици. Те поддържат семейството живо до определено време. След това какво правим?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Освен това, "Бъкфаст" е патентована запазена търовска марка и всеки, който не е получил право да използва името, би трябвало да предлага майките си под друго име.
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    повечето ( вкл. и такива в Германия) си ползват името, без да имат право на това, тъй като вече няма кой да води подобни съдебни преследвания.
    И какво излиза сега? Второто отрича първото и всеки може да си ги нарича както си иска, следствие на второто.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И какво излиза сега? Второто отрича първото и всеки може да си ги нарича както си иска, следствие на второто.
    Да, така е, всеки може да си ги кръщава както си иска, въпрос на съвест, въпреки че патента все още съществува в правния мир и права върху него могат да се придобиват (от Манастира или от Gemeinschaft der buckfastimker).
    И по времето на брат Адам е било пълно със пчелари предлагащи Фастбък. Просто всеки е искал Бъкфаст, а предлагането е било твърде ограничено за да покрие търсенето..... И естествено са се намирали хора, които да запълнят този вакуум. Всякакви F2, F3, F4 и така нататък майки са се кръщавали "Бъкфаст". От там пострадва репутацията на майките и идват и всеобщите заблуди у киента, че Бъкфаст е хибрид и не се унаследява правилно и много други подобни твърдения за него.

Между друото в Турция, масово се продават майки "Белфаст", но не и Бъкфаст.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    22.03.2013
    Пчеларски район
    Сърнена Средна Гора
    Преди няколко дни ви изпратих ЛС с бройката, която желая и детайли за връзка. Надявам се всичко да е отразено и в скоро време да има конкретен отговор.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В момента подготвям подробна оферта с всякакви опции, защото изискванията на клиентите станаха много сложни. Два вида рамки (ЛР и ДБ) с по няколко вариации на бройката им (3,4,5,6 и 10) с 3 вида майки и два вида транспорни сандъчета (от фазер ДБ и от фибран ДБ или ЛР), получени в 2 бази (Габрово и Ловеч). Общо 180 комбинации (2*5*3*3*2). Тези 180 комбинации ме принуждават да измисля 180 различни справедливи цени, което си е откачена работа. Ако отчетем и факта, че през май отводките са дефицитни, а през юни и юли - не, то тогава вариациите на цените стават 360 ....

Близко е до ума, че ще се наложи някаква унификация с цел намаляване на бройката на комбинациите, иначе ще стане един неконтролируем хаос както при производството на отводките, така и при техния пласмент и осчетоводяване.

Та искам да се извиня, ако на някого съм забавил отговора на личното съобщение. Просто ми дайте малко време да преосмисля нещата и да изляза с конкретно ценово предложение за конкретни вариации на отводките, пък тогава ако трябва, ще прозвъня всички вече заявили клиенти за потвърждаване или отказване от заявките им.

Засега приемам принципни заявки с всякакви желания, но след като ги обработя, ще избера само най-масовите комбинации, а за останалите по-редки и екзотични ще се наложи предоговаряне на изискванията.

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Някои таксуват на рамка... май е най-лесно и за двете страни. например 20 кинта ДБ, искаш 4, тва са 80 + майката + екстри и готово.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Засега приемам принципни заявки с всякакви желания, но след като ги обработя, ще избера само най-масовите комбинации, а за останалите по-редки и екзотични ще се наложи предоговаряне на изискванията.
    Това се казва маркетнигово проучване. Отличен 6.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Страница 16 от 20 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •