Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 54
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ще споделите ли апарата на френската Никот хубав ли е и какво представлява целия комплект,че на каталога им има само отделни картинки със цените,така и ще си поръчвам и други работи от там да знам дали да си го купя.
    Е, еднозначен отговор на твоя въпрос не може да се даде! Един ще ти го похвали до небесата, друг ще го оплюе до неузнаваемост... В темата за Никот е описано какво представлява комплекта:

http://pchelari.com/forum/showthread...ght=Никот

Във форума има много информация, просто трябва да се използва търсачката, ама май "по-модерно" е отварянето на нови теми...

Можеш да си го закупиш от линковете, които ти поствам по-долу(и да не те притеснява, че срещу МАРКА пише: Tehtron DOO, Serbia; незнам защо точно това поле така е попълнено, но както и Йентеровият апарат, така и касетата на Никот не са сръбски, а са съответно немски и френски), само трябва да провериш/говориш с продавачите, точно колко е броя на маточните държачи и маточните клетки които са включени, и евентуално да си купиш поне държачи допълнително(като за мен най-изгодно е допълнителните държачите да се купят от Ролта-пластик, съвместими са - http://www.rolta-plastic.com/product-2-3.html ):

http://beesmarket.com/index.php?rout...ory&path=48_49

http://beesmarket.com/index.php?rout...product_id=137

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Искрене благадаря за отговора.Не се бях замислил за такъв апарат но докато четох темата/не е моя/ми стана любопитно,а и ще поръчвам от Франция от самия производител/защо ми е да поръчвам от прекупвачи/други неща,та защо да не си поръчам и апарата.Нали трябва да сме в крак с модата :-) :-) :-) :-) .

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Искрене благадаря за отговора.Не се бях замислил за такъв апарат но докато четох темата/не е моя/ми стана любопитно,а и ще поръчвам от Франция от самия производител/защо ми е да поръчвам от прекупвачи/други неща,та защо да не си поръчам и апарата.Нали трябва да сме в крак с модата :-) :-) :-) :-) .

Щом ще си поръчваш директно от производителя, то направо си поръчай голямата касета, с размери на рамка - така ще си спестиш вграждането в рамка, и тъй не просто ще си в крак с модата, ами направо ще я изпревариш...

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      478
Размер:	40.3 KB
ID:	2859

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      470
Размер:	40.9 KB
ID:	2860

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ухаааааа 700 чашки... добре, ами 700 отводки или оплодни сандъчета? Сериозна работа!
    350 отводки Х 80лв = 28000лв
    350 майки Х 15лв = 5250лв.
    Общо 33250лв. Два пъти в годината 66500лв. Три пъти - 99750лв...

А вие си въртете центрофугите...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Брее, че лесно било пък ний са блъскаме с тоя мед.
    Колега с тоя коментар виждам поне 100 нови мераклии пчелари на пролет.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Искрене не мога да видя такава рамка в каталога им,има някаква по малка.Ако знаеш френски помагай.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20150108_104125.jpg
Прегледи:      490
Размер:	136.0 KB
ID:	2861Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20150108_102343.jpg
Прегледи:      489
Размер:	215.4 KB
ID:	2862Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20150108_102321.jpg
Прегледи:      486
Размер:	220.8 KB
ID:	2863Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P_20150108_102223.jpg
Прегледи:      489
Размер:	229.4 KB
ID:	2864

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Ухаааааа 700 чашки... добре, ами 700 отводки или оплодни сандъчета? Сериозна работа!
    350 отводки Х 80лв = 28000лв
    350 майки Х 15лв = 5250лв.
    Общо 33250лв. Два пъти в годината 66500лв. Три пъти - 99750лв...

А вие си въртете центрофугите...
    Цените май са занижени,но пак е добре 1050 бр за близо 100 000 лв.А кажи ми как се пуска такъв кокал,от тригодишната програма си имат сигурна клиентела която няма каде да отиде,остава само да не допускат да стават повече майкопроизводителите,че намаля печалбата.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Искрене не мога да видя такава рамка в каталога им,има някаква по малка.Ако знаеш френски помагай.
    Щом искаш да "прескачаш" прекупвачите, то хващай речника(сега с гугъл транслейта е лесно), или си взимаш преводачка(желателно от френската гимназия)...

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Щом искаш да "прескачаш" прекупвачите, то хващай речника(сега с гугъл транслейта е лесно), или си взимаш преводачка(желателно от френската гимназия)...
    Не е толкова лесно,аз имам позната чрез която съм си поръчвал досега,но това са спицефични думи които и тя не знае макар да ме насочва в някаква посока.Аз досега не съм произвеждал майки освен най обикновенните начини който всеки знае,а и не познавам човек които да ми обясни за какво иде реч.Сещам се/поне така си мисля/кое за какво е но незнам от кое по колко ще ми трябва.Остава да си поиграя на тото а с времето ще се надявам да се науча какво точно трябва да правя и как да го правя.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Не е толкова лесно,аз имам позната чрез която съм си поръчвал досега,но това са спицефични думи които и тя не знае макар да ме насочва в някаква посока.Аз досега не съм произвеждал майки освен най обикновенните начини който всеки знае,а и не познавам човек които да ми обясни за какво иде реч.Сещам се/поне така си мисля/кое за какво е но незнам от кое по колко ще ми трябва.Остава да си поиграя на тото а с времето ще се надявам да се науча какво точно трябва да правя и как да го правя.
    Не е въпрос на тото, а на четене и ползване на опцията "Search" по предназначение. И интересно - кои са "НЕобикновенните", че да отделим от тях обикновенните начини, май ще трябва да се посяга към по-горните рафтове на библиотеката, въпреки че може да стане и с ю-туб...

Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •