Ако не е голяма сумата може и да не те закачат. Лятото като преведоха "големите" субсидии питах счетоводителката и тя ме посъветва да не внасям нищо че сумата е много малка и после може да се наложи да ми я връщат и ставало много сложно.
Ако не е голяма сумата може и да не те закачат. Лятото като преведоха "големите" субсидии питах счетоводителката и тя ме посъветва да не внасям нищо че сумата е много малка и после може да се наложи да ми я връщат и ставало много сложно.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
След като се направи регистрация на зем. Производител има ли някъкъв срок за да се пусне дейност в нап? Или може да се регистрираш примерно сега ,а да пуснеш дейност догодина примерно март?
Може, както ми обясниха аз докато се регистрирах. Може би има за краен срок , срока за следващата пререгистрация като ЗП.
А заплащането на осигуровките започва веднага след пускане на дейността ли или от когато си регистриран?
След пускане на дейноста. Ако бъркам моля колеги да ме поправят.
Имаше някакъв срок (мисля беше 7 дневен) в който след регистрацията като ЗП си длъжен да подадеш декларация в НАП, че започваш дейността и от тогава си длъжен да си плащаш осигуровките. След това може пак с декларация в НАП да спреш временно дейността (като за периода на спирането не дължиш осигуровки), но за тия тънкости най добре е човек да се обърне към счетоводител, че понякога глобите са солени...
Честито на печелившите...т.е. на програмистите!!....не разбрахте ли, че не можете да я излъжете та я държава, а само тя вас ще ви такозя!!...кошери/мошери отводки по 120-30лв на 3-4 рамки!!!![]()
Тя, и лисицата като недостигнала гроздето казала, че е КИСЕЛО!!!
Който се е хванал на хорото, ще си го играе - все пак става въпрос за под десеттина лева на месец, около стотина на година.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))