Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 253

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Ако не е голяма сумата може и да не те закачат. Лятото като преведоха "големите" субсидии питах счетоводителката и тя ме посъветва да не внасям нищо че сумата е много малка и после може да се наложи да ми я връщат и ставало много сложно.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Ако не е голяма сумата може и да не те закачат. Лятото като преведоха "големите" субсидии питах счетоводителката и тя ме посъветва да не внасям нищо че сумата е много малка и после може да се наложи да ми я връщат и ставало много сложно.
    Така е ако нямаш продажби за годината и е само тази "огромна" сума излиза че имаш да взимаш и тогава почва весела част документи, ревизии и недай си боже да изскочи нещо ...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    След като се направи регистрация на зем. Производител има ли някъкъв срок за да се пусне дейност в нап? Или може да се регистрираш примерно сега ,а да пуснеш дейност догодина примерно март?

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Може, както ми обясниха аз докато се регистрирах. Може би има за краен срок , срока за следващата пререгистрация като ЗП.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    А заплащането на осигуровките започва веднага след пускане на дейността ли или от когато си регистриран?

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    След пускане на дейноста. Ако бъркам моля колеги да ме поправят.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Имаше някакъв срок (мисля беше 7 дневен) в който след регистрацията като ЗП си длъжен да подадеш декларация в НАП, че започваш дейността и от тогава си длъжен да си плащаш осигуровките. След това може пак с декларация в НАП да спреш временно дейността (като за периода на спирането не дължиш осигуровки), но за тия тънкости най добре е човек да се обърне към счетоводител, че понякога глобите са солени...

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Честито на печелившите...т.е. на програмистите!!....не разбрахте ли, че не можете да я излъжете та я държава, а само тя вас ще ви такозя!!...кошери/мошери отводки по 120-30лв на 3-4 рамки!!!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Тя, и лисицата като недостигнала гроздето казала, че е КИСЕЛО!!!
    Който се е хванал на хорото, ще си го играе - все пак става въпрос за под десеттина лева на месец, около стотина на година.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •