Доколкото зная, от сто години в БГ се работи с КАРНИКА. За мен това е МЕСТНА ПЧЕЛА. Тя е приспособена точно за нашия регион и климат. В старите вестници си го пише, а и преди демокрацията наистина е имало действащи лаборатории и институти в БГ, които много сериозно са работили по създаването и развитието на местната ни пчела. Италианката си е за друг район и климат, бъкфаст - за съвсем друг, африканската за съвсем различен. Всяко едно кръстосване може да е ефектно при първото поколение, но след това си става пълна боза, когато се омешат гените.
Аз не съм съдник, просто коментирам, всеки си има глава на раменете и да си взима сам решение.
Вече нещата са изпуснати, тотално омешани. Пчелите са тотално МЕТИЗИРАНИ, както говори и пише д-р Ангел Грънчаров.