Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 327

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Ето ситуацията вчера - разкошно време, слъчево и тихо, 7-8 градуса, без облитане. Чува се дружно жужене при почукване по кошерите с изключение на жълтуркото - очакван край на едно много слабо семейство на един пръст под апифондата. Явно грешката беше, че оставих една пита с мед, трябваше всички да са празни, за да захапят питката....

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_3244.jpg
Прегледи:      324
Размер:	152.4 KB
ID:	2837

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Ето ситуацията вчера - разкошно време, слъчево и тихо, 7-8 градуса, без облитане. Чува се дружно жужене при почукване по кошерите с изключение на жълтуркото - очакван край на едно много слабо семейство на един пръст под апифондата. Явно грешката беше, че оставих една пита с мед, трябваше всички да са празни, за да захапят питката....

Като гледам краката на синия кошер се замислих, че може да има неочакван край и за него. Шегувам се! Все пак си имай едно на ум.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена

Наклона напред или на зад е на самите кошери
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Екстра са кошерите, наклонени са назад. Явно съм държал телефона не както трябва и затова изглеждат аха да паднат. Някои крака наистина са криви, но са здраво закрепени с по 3 болта и стабилността е проверена. Благодаря за коментарите и успешна година!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Екстра са кошерите, наклонени са назад. Явно съм държал телефона не както трябва и затова изглеждат аха да паднат. Някои крака наистина са криви, но са здраво закрепени с по 3 болта и стабилността е проверена. Благодаря за коментарите и успешна година!
    Наклона трябва да е напред/на мен изглеждат,че задната част е по ниска а трябва да е обратното/.

Наблюдател
    Регистриран
    16.01.2011
    Пчеларски район
    Добрич
    Колегата е прав! Наклона на кошерите трябва да е напред.Тук видимо всички са с обратен наклон и то умишлено като гледам първият кошер с подложената летва отпред.А лекия наклон напред е за по-добра хигиена на кошера/според дебелите книги/

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Теренът е наклонен напред, а дъната са нивелирани с достатъчна точност. Капаците са наклонени назад, понеже не виждам логика да капят над прелката.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Бате, извинявам се, че и на тая манджа ще бъда мерудия, но! Теренът ти е напред, скат на покрива-назад /логично/, това е ясно по стеничката отзад. Колегите, а и аз /щото не си спомням дали си на мрежести/, се притесняваме наклона на дъната на къде е? На мен още в първата година един стар пчелар ми направи забележка - дъното трябва да е напред! Вода да влезе, влага да кондензира, ако щеш мед да потече - по-добре да бяга напред. Аз го приех за правило и гледам да го спазвам.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014

Колеги,коментирате наклона на дъната,което не е без значение и наистина трябва да е напред!Според вас това ли е грешката на Бате Мишо,че не е извадил всички пити с мед и да остане само на питки(и то в началото на зимата)?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аз даже не бих казал че тук имаме грешка, с това обречено семейство. Все пак преди 2 седмици имахме кълбо пчели около пита с мед и две празни отстрани, отгоре питка, ако не ме лъже паметта. Ако кълбото беше около празна кафява пита, от двете страни затиснато с пити с мед /преграда/ и храна отгоре, щеше да живее малко повече, може би. Това са само теории де, крайният резултат зависи и от други неща.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •