Първо да ви кажа, че тези коментари не са за тази тема, а за лоялните и нелоялните търговци. Ако модератор реши може да ги премести.
Второ. Венци, напълно съм съгласен, че монопол не трябва да има. Но не съм съгласен с "общия знаменател". Все едно да кажем, че всички мъже шофьори на червени автомобили са педали...
Сега казваш "всички са гола вода". А ти купувал ли си от всички? Прав си за: Монопол и качество са несъвместими неща ама в България! И това не се дължи само на кадърността и материала на лицензираните. Дължи се на лисата на контрол. За антибиотиците. Смея да твърдя, че майко производителите (а и не само те) отдавна използват антибиотици и не само. И пак вината не е само тяхна. Тука вече идват кирливите ризи на доцента. Ако има достатъчно на брой лицензирани и контролирани производители, няма настоящите да издевателстват над стопанствата си и няма да им се налага да лекуват интензивно слабите си семейства.
За цените... добре че има лимит, че без него нали се сещаш какви щяха да са цените... Казваш няма пазар -има, ама клиентите са агънца, а и често не знаят какво искат. Ето, аз тази година ако успея да си произведа майки и ми останат, ще ги подаря на приятели или ще ги продам на символични цени. Ако излязат читави и хората пак ме потърсят догодина, цената вече ще е друга
Венци, извинявай че използвам поста ти "анализ", ама крайните оценки и "общия кюп" винаги съм ги избягвал.

Цитат