Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 24 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 235
    Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

На горките майкопроизводители наскоро (в последните дни на каб. Орешарски) им разрешиха да ползват и АНТИБИОТИЦИ с промяна в закона. Що ли? В какви кошери, с какви "ЗДРАВИ" семейства развъждат (ПРОИЗВЕЖДАТ) майките които ни продават?

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,що за въпроси .Не си ли чел писаното за новите кошери на петров и образцовия пчелин на ганчо?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Преди 3 години за последно си купих майки от доцента и мисля че повече няма да си купя от него или от неговите измекяри

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски

Unhappy

Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

На горките майкопроизводители наскоро (в последните дни на каб. Орешарски) им разрешиха да ползват и АНТИБИОТИЦИ с промяна в закона. Що ли? В какви кошери, с какви "ЗДРАВИ" семейства развъждат (ПРОИЗВЕЖДАТ) майките които ни продават?

Поздрави, Г. Георгиев
    Някой дали знае кой е поискал разрешаването?
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Това ,че ще ползуват антибиотици аз го намирам за полезно.Надявам се ,като ни пробутват нозематоза ,да няма поне гнилци.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Чел съм, даже писах в друга тема, ако не се лъжа. Видял съм и снимките на "ОБРАЗЦОВИТЕ" пчелини в които произвеждат майки. Никога ама НИКОГА не бих си взел "ЕЛИТНА" майка от досегашните производители.
    Лошото е, че с тези "лечения" те не лекуват, а потискат развитието на болестите. Нямам думи! Кой и с какъв акъл е позволил това да се случи. За да им позволят да използват антибиотици, това означава........... какво, какви бубички имат в пчелините?
    С това, (то е ясно КОЙ е натискал да прокара това изменение в закона) смятам го за ГОЛЯМ АВТО ГОЛ. Как ще ми предлагат да си купя майка, като знам с какво имат право да лекуват. Но те са си опекли питката, нали са нац. разв.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Преди 3 години за последно си купих майки от доцента и мисля че повече няма да си купя от него или от неговите измекяри
    Ти познаваш ли лично някой лицензиран майкопроизводител? Ако да и ако той е "измекяр" дали и всички останали са такива? Ииии наистина ли мислите, че всички лицензирани си вземат майките от доцента, а и дори да вземат, дали развъждат тези майки?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    СЕВЛИЕВО
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Ти познаваш ли лично някой лицензиран майкопроизводител? Ако да и ако той е "измекяр" дали и всички останали са такива? Ииии наистина ли мислите, че всички лицензирани си вземат майките от доцента, а и дори да вземат, дали развъждат тези майки?
    Колега аз ползвам пч. майки от производители който са с добро качество. Че има "измекяри" има то за 20 лв. каква майка искаш - перфектна ли. Замисли се какво качество ще ти предложат за тези пари при условие че някой от тях си ги изнасят навън при цени от 15 да 30 евро. Помисли кой остават на нашия пазар ами "измекярите" с свръх производство на пч. майки. 2013 г. ми се наложи спешно да направя отводки за да заема един общински парцел и звъннах на производителя за спешна доставка и ми отказа, дори предложих процент за експресно доставяне и ми отказа заради договор за износ, тогава си поръчах от където имаше /Ловеч/ няма да коментирам.
    Публикувах снимки в друг пост на майки от производител който смея да твърде са перфектни и си зимуват добре.
    Колегата с епитетите незнам с колко кошера работи но ако помисли трезво една само произведена майка е по - скъпа от купената /качествена/. Око си по - добър от хората който обиждаш в пчеларството то им покажи че си по - можещ и го разбираш например стани майкопроизводител и им покажи как се правят майки.
    Поздрави и Честита нова година.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Майките на лицензираните майкопроизводители които са на пазара са гола вода,а какво става под масата не ме интересува.Монопол и качество са две несъвместими неща. Категорията майкопроизводител не трябва да съществува, а те си издействаха правото да ползват антибиотици. На пчеларите в Европа е забранено да ползват антибиотици, ама за майкопроизводители в бг -може. Някъде в Европа има ли пчелари * майкопроизводители * там всеки пчелар е майкопроизводител и пазара определя кой може и кой не. Цената на една стока я определя продавача и пазара,но понеже в България пазар няма, те сами са си определили цена от 20 лева, но за майките които предлагат и 20 лв. са много.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Майките на лицензираните майкопроизводители които са на пазара са гола вода,а какво става под масата не ме интересува.Монопол и качество са две несъвместими неща. Категорията майкопроизводител не трябва да съществува, а те си издействаха правото да ползват антибиотици. На пчеларите в Европа е забранено да ползват антибиотици, ама за майкопроизводители в бг -може. Някъде в Европа има ли пчелари * майкопроизводители * там всеки пчелар е майкопроизводител и пазара определя кой може и кой не. Цената на една стока я определя продавача и пазара,но понеже в България пазар няма, те сами са си определили цена от 20 лева, но за майките които предлагат и 20 лв. са много.
    Първо да ви кажа, че тези коментари не са за тази тема, а за лоялните и нелоялните търговци. Ако модератор реши може да ги премести.
    Второ. Венци, напълно съм съгласен, че монопол не трябва да има. Но не съм съгласен с "общия знаменател". Все едно да кажем, че всички мъже шофьори на червени автомобили са педали...
    Сега казваш "всички са гола вода". А ти купувал ли си от всички? Прав си за: Монопол и качество са несъвместими неща ама в България! И това не се дължи само на кадърността и материала на лицензираните. Дължи се на лисата на контрол. За антибиотиците. Смея да твърдя, че майко производителите (а и не само те) отдавна използват антибиотици и не само. И пак вината не е само тяхна. Тука вече идват кирливите ризи на доцента. Ако има достатъчно на брой лицензирани и контролирани производители, няма настоящите да издевателстват над стопанствата си и няма да им се налага да лекуват интензивно слабите си семейства.
    За цените... добре че има лимит, че без него нали се сещаш какви щяха да са цените... Казваш няма пазар -има, ама клиентите са агънца, а и често не знаят какво искат. Ето, аз тази година ако успея да си произведа майки и ми останат, ще ги подаря на приятели или ще ги продам на символични цени. Ако излязат читави и хората пак ме потърсят догодина, цената вече ще е друга
    Венци, извинявай че използвам поста ти "анализ", ама крайните оценки и "общия кюп" винаги съм ги избягвал.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Страница 9 от 24 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •