Браво ! Супер са.Колега ,би ли споделил 2011 и 2012 г. имаше ли зимна смъртност при теб.
Колега Атанасов през сезона 2012 не третирах за акар, само ноември с изпарение на оксалово и за това имах доста загуби, пуснах и проби в БАБХ. През другите сезони с полистиролните кошери не съм имал проблеми - единични бройки. Правих си експеримент първата година с полистиролни, на 01.09.2010 направих отводка с 2 пити пило и стара майка от кошер който правеше самосмяна. Оцеля и се разви, рано пролетта заложиха маточници и смениха майката. Зимата януари- февриари 2010 беше доста тежка и имах доста жертви, но тогава бях с дървени само.
Благодаря за отговора.Не знам точната причина ,но явно 2012 е била лоша и за дървените ,и за полистиролните.До колкото си спомням малко колеги споделиха тогава.Всеки гледа да не се изложи, макар да е ясно. Ако нямаше жертви ,нямаше да има по 12лв.
Здравейте колеги,днес при мен беше хубав слънчев ден.От всички кошери пчелите се облитаха.Много се учудих,когато видях да носят прашец.Почти всяка трета пчела носеше жълт прашец.Някой знае ли какви цветя може да има по това време?
Сега се въртят около фуражомелките.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))