Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 408

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от beelover90 Виж публикацията
    Колега за първи път чувам пчелите да живеят по-дълго като изършват кърмаческа дейност.Точно обратното, пчелите се износват най-много от кърмаческа дейност. Иначе и аз съм "за" оползотворяване на старите пчели. Много колеги пчелари може би не знаят, че старите пчели при необходимост могат да извършват кърмаческа дейност.
    Ако почетеш повечко, и се поинтересуваш може и още много неща да чуеш/научиш... Точно така е както го е написал колегата радо, само че това удължаване на живота на "старите" пчели не се дължи на толкова на кърмаческата дейност, а на това че ги поставяме в стресова ситуация, един вид на ръба на оцеляването и се "мобилизират", нещо подобно, като при човека когато е в стресова ситуация и му се повишава аднереналина и е способен да извърши "чудеса"...

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Ако почетеш повечко, и се поинтересуваш може и още много неща да чуеш/научиш... Точно така е както го е написал колегата радо, само че това удължаване на живота на "старите" пчели не се дължи на толкова на кърмаческата дейност, а на това че ги поставяме в стресова ситуация, един вид на ръба на оцеляването и се "мобилизират", нещо подобно, като при човека когато е в стресова ситуация и му се повишава аднереналина и е способен да извърши "чудеса"...
    Колега изчел съм доста книги за пчеларство повярвай ми и навсякъде пише, че пчелите се износват най-много, когато извършват кърмаческа дейност.Попитай се защо зимните пчели живеят много по-дълго от пролетните(около 6 месеца), които живеят най-кратко(около 45 дни).Също така не съм прочел никъде, че пчелните тела произвеждат моноамини. Мога да се съглася, че летящите пчели могат да възвърнат кърмаческата си способност, но просто не мога да повярвам, че могат да живеят по-дълго като извършват кърмаческа дейност. Някой експериментирал ли е колко живеят летящите пчели след като започнат да кърмят?

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Някой експериментирал ли е колко живеят летящите пчели след като започнат да кърмят?
    http://media.framar.bg/любопитно/пче...яването

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Колега изчел съм доста книги за пчеларство повярвай ми и навсякъде пише, че пчелите се износват най-много, когато извършват кърмаческа дейност.Попитай се защо зимните пчели живеят много по-дълго от пролетните(около 6 месеца), които живеят най-кратко(около 45 дни).Също така не съм прочел никъде, че пчелните тела произвеждат моноамини. Мога да се съглася, че летящите пчели могат да възвърнат кърмаческата си способност, но просто не мога да повярвам, че могат да живеят по-дълго като извършват кърмаческа дейност. Някой експериментирал ли е колко живеят летящите пчели след като започнат да кърмят?
    Доста не означава достатъчно. Не случайно народа е казал, че човек се учи докато е жив. Тука сред нас не знам дали има някой, който да има претенции, че знае всичко - но аз определено нямам такива...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •