Ролята на модела съвсем не е толкова елементарна, колкото си я представяш. В момента ти наблюдваш само няколко разцъквания на мишката, с които просто исках да покажа че модела работи. Реалното му приложение ще е когато го натоваря да изчислява много на брой променящи се и застъпващи се във времето фактори. Тогава вече няма да ти е така лесно да прибавяш или вадиш 21 - ха-ха .....

Реално този модел ще бъде част от информационната система, по която в момента работим. С негова помощ във всеки един момент от време ще знам какво е положението във всеки един кошер, независимо от това че прегледите ще ги правим по на рядко.

Не смятам че съм хвърлил труда си на вятъра - напротив - според мене модела е безценен, защото само за 2 часа след неговото създаване научих доста неща, които преди това не ги знаех. Получих и неопровержими доказателства за неща, които само ги предполагах, и за които пчеларската митология имаше противоречиво мнение.

Научих още едно ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО НЕЩО - вече точно знам на коя дата КАК ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА КОШЕРА като пило и междурамия с пчели. Това досега никой не го е знаел. Например на 27 март отваряш кошера и виждаш 4 рамки с пило и 7 междурамия с пчели. Това добре ли е или е зле, при условие че си започнал подхранването на 27-ми февруари? А ако подхранването беше започнато на 4-ти февруари, това добре ли щеше да бъде или зле? Колко пчели и/или пило ще има кошера на 15-ти април за рапицата и на 5-ти май за акацията? Да добавям ли пити с пило от друг кошер или да вадя от този, защото има опасност да се изрои на 2-ри май?

Ако нямаш модел си напълно безсилен да отговориш на всичките тези въпроси. Няма да го имаш знанието, а липсата на знание предполага и допускането на грешки.......