Помисли си:
Аз разбирам от електроника и от време на време запоявам това-онова, но никога не съм се интересувал от организацията на електронните производители. Дори не знам има ли такава.
Мога да правя (и правя) проекти за автоматизация или за слънчеви централи, но никога не съм присъствувал на срещите на проектантите. Дори не знам дали има такива срещи, но знам че бранша на проектантите като брой хора е съизмерим с пчеларския бранш.
Мога да програмирам на 2-3 езика за програмиране, но никога не съм ходил на срещите на програмистите и дори не знам има ли такива срещи.
Мога да карам лека кола, но никога не съм ходил на срещите на автомобилистите и дори не знам има ли такива срещи.
Да продължавам ли да изреждам?
Осъзнаваш ли, че хоби пчеларите въобще не се интересуват от обединение. Осъзнаваш ли, че от пчеларски сдружения се интересуват само хората, които ПРЕОБЛАДАВАЩО СЕ ЗАНИМАВАТ С ПЧЕЛАРСТВО? Тези, които получават от него ОСНОВНИТЕ СИ ДОХОДИ и които естествено имат много кошери. Тоест това са ИНДУСТРИАЛНИТЕ ПЧЕЛАРИ и именно те създадоха конфедерацията и именно те ще са двигател за нейното бъдещо развитие.
Въобще ако ще трябва да създаваме някаква втора организация, то това трябва да бъде АСОЦИАЦИЯ НА ДРЕБНИТЕ ПЧЕЛАРИ. Мога да съдействувам за нейното създаване, но храня големи съмнения, че на учредителното събрание няма да дойде нито един пчелар. А трябва да са поне 3-ма, за да може да има 1 председател и двама заместници. И трябва да внесат встъпителна вноска по 100-200 лева, за да могат да си покрият началния масраф по учредяването. Мислиш ли че това всичко е възможно?

Цитат