Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1262

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Съгласен съм с rosty_sz за края на писмото...

Интересен казус би бил при съществуващи законни животновъдни обекти с маркировка, адрес дали ветеринарите ще ги обявят за незаконни или ще ги пререгистрират примерно - пчелин до пояса в ляво между рапицата и слънчогледа... а тези по програмите какво ще правят, ами изискванията по добрите пчеларски практики, наредба 26....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Интересен казус би бил при съществуващи законни животновъдни обекти с маркировка, адрес дали ветеринарите ще ги обявят за незаконни или ще ги пререгистрират примерно ....

ВЪПРОС:
    Пчелините, според българската нормативна уредба, животновъдни обекти ли се водят или не????? Ако да ( моля ви се, замислете се и ми покажете къде другаде го има ТОВА??????), то тогава оставянето им в населените места би било против закона и съответно ще последват санкции за България от страна на ЕС.

Нямам повече коментар. Българския гений е уникален и недостижим.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Подкрепям Рости и мпчелари.Ако пчелина е изнесен извън населеното място, а селото е по средата на пашата...?При условие,че в кошера има десетки хиляди пчели е достатъчен само ЕДИН КОШЕР за да има десетки и стотици нажилени.Човек трябва да осъзнава,че интересите на големите,мааалко се различават от тези под тях.Никой не иска да дели баницата на все повече хапки.Както писах и преди,когато ме обявиха за враг и провокатор,бизнес модела в България винаги се е развивал по един и същ начин - рано или късно трябва да се одруса клона.Лично съм си патил от това,така че не очаквайте да повярвам в друго.Надявам се,че няма пак да ме категоризирате,но всеки си шета на акъла,както писа един колега.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Аз лично не виждам интереса на Матеев да се ограничат кошерите в селата. На този етап никой няма интерес от това. Матеев има интереси в майкопроизводството, а да си против това е все едно да си против 4-ти джи-ес-ем оператор. Повече лицензирани майкопроизводители, повече конкуренция, по-високо качество и по-ниски цени.

Едно ограничаване на кошерите в селата евентуално би довело до по-малък пазар на отводки и майки, директно против интересите на Матеев. Така, че аз лично приемам че това е недоразумение или грешка. Знаем, че големите пчелари които и сега са извън селата са генератори на майки и отводки а не потребители.
    Освен това като цяло по проблема мисля, че е само буря в чаша вода. Каквото и да се измисли е толкова лесно преодолимо и няма да има никакъв практически ефект по действителното намаление на кошерите в селата.

П.С. Мен също не ме засяга. Аз място съм си подготвил и без това част от кошерите съвсем скоро ще бъдат изнесени. И до колкото гледам от колеги масовата стратегия е да имат по-малко кошери пръснати из повече села. Масово се купуват запустели къщи и се цепят пчелините на по-малки. Така, че или ще бъдем първата страна в света без кошери в селата или ефекта от ограничението ще е нулев.
    Винаги може по-добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •