Напълно подкрепям идеята за голия рой на няколко години.За да го направя обаче,ми трябва опит иначе зимъска ще броя голите рамки на голите роеве.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 12.04.2015 в 01:22. Причина: неправилен цитат
От 2 години правя отвотки само на гол рой. Един два дни преди да се запечата първото пило третирам за акар с ОК. Мога да кажа, че така акара умира на едно 95%.
Покани го и на нивата,може да ти покаже нещо новаторско.
Вие нямате ли си пчели да пробвате някой кошер,не ви ли е любопитно дали ще успеете сами.Във всеки район е различно,даже през 10-15 километра има разлика в природата.Ако продължавате така,комшията ще трябва да Ви върши и другата работа :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) .
Аз не съм казал, че не може всеки да опита, а че Матеев има възможността да го направи в по голям мащаб и резултатите ще са по - точни. Но след като мислиш, че е заяждане и така може. Ще викнем Матеев и другата работа да ни свърши след като е необходимо. Надявам се човека няма да откаже и ще се отзове на драго сърце. Матеев, какво ще кажеш?
Радо аз говоря за гол рой-отводка направена само от стари пчели+снасяща майка.Извесно е,че пчелите които събират акацията е най амортизираната генерация и живеят най малко.Не виждам такъв рой да се справи без подсилване с млада пчела.А каква е възраста на пчелите в медовите корпуси?
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))