Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 57 от 239 ПърваПърва ... 747555657585967107157 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 561 до 570 от общо 2387
    Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Аз пък точно обратно на Дони. Не ме мързи ротирам, работя с двусемейни, двумайчини семейства, създавам им работа и очаквам(получавам) резултати.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от bari Виж публикацията
    ако искате да щадите п4елите не говорете за химия и кисени!Изолатора на украинеца Хмара е факт от 2008г.А термокамерата много по-отдавна!
    А какво по-точно те кара да си мислиш, че термичната обработка също не предизвиква клетъчна смърт и от там скъсяване живота на пчелата??? Както може би знаеш, след излюпването си, пчелата е напълно развит възрастен индивид и голяма част от тъканите й не са програмирани да се регенерират (да формират нови клетки).

Дони откри нова ера в пчеларството, въпрос на философия и начин на работа.
    Ммне. Просто разсъждавам като всеки един останал бъкфастски пчелар(пчеловъд) по света. http://pchelari.com/forum/showthread...full=1#post334

Което може да се механизира , вече е направено, като разпечатване, центрофугиране и наливане в буркани.
    Според брат Адам през последните 150 години (след изобретяването на разботния кошер), каквото е могло да бъде измислено и подобрено в инвентара(системите кошери) е вече направено и по-нататъшен напредък в тази насока не е възможен. Според него, от тук нататък напредъка в пчеларството се очаква да се случи в промяната на самата пчела, тъй като общо взето в тази насока почти нищо не е било направено. Въпреки това, вече има патент на автоматизиран кошер, където центрофуга вече не е нужна и меда го пълнят направо в буркани.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2014
    Пчеларски район
    Сърнена Средна гора
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    А какво по-точно те кара да си мислиш, че термичната обработка също не предизвиква клетъчна смърт и от там скъсяване живота на пчелата??? Както може би знаеш, след излюпването си, пчелата е напълно развит възрастен индивид и голяма част от тъканите й не са програмирани да се регенерират (да формират нови клетки).

Ммне. Просто разсъждавам като всеки един останал бъкфастски пчелар(пчеловъд) по света. http://pchelari.com/forum/showthread...full=1#post334

Според брат Адам през последните 150 години (след изобретяването на разботния кошер), каквото е могло да бъде измислено и подобрено в инвентара(системите кошери) е вече направено и по-нататъшен напредък в тази насока не е възможен. Според него, от тук нататък напредъка в пчеларството се очаква да се случи в промяната на самата пчела, тъй като общо взето в тази насока почти нищо не е било направено. Въпреки това, вече има патент на автоматизиран кошер, където центрофуга вече не е нужна и меда го пълнят направо в буркани.
    пчеларите търсят лесното!Хоп с лентичките и готово!А термообработката не така лесен и бърз процес!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от bari Виж публикацията
    А термообработката не така лесен и бърз процес!
    Нито толкова безвреден, колкото си го представяш.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    от тук нататък напредъка в пчеларството се очаква да се случи в промяната на самата пчела, тъй като общо взето в тази насока почти нищо не е било направено.
    Направено е и то много. Африканските пчели. Но не е лошо да се помисли и в/у някоя друга порода. Да е едра и смъртоносна като стършел и да напада, като африканка.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Аз мисля, че по отношение на автоматизацията и информатизацията на кошера развитието тепърва престои.
    Стоиш пред компютъра и следиш параметрите на кошера, задаваш програми за подхранване в зависимост от времето и прогнозата, задаваш параметрите на темп. и влага в кошера, третираш за акар с едно натискане на мишката....
    Не е толкова трудно колкото звучи, има хоби изпълнения, но явно няма интерес от големи инвеститори. Може би поради преценката, че пчеларите са консервативни и няма да искат да си сменят кошерите. Климатичните промени обаче според мен ще дадат тласък в тази посока.
    Винаги може по-добре.

Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2014
    Пчеларски район
    Сърнена Средна гора
    Нито толкова безвреден, колкото си го представяш.
    Ще ми се да срещтна човек който го е правил!Но уви преобладаваме тези с лентичките и противогазите!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    За последните 29 поста си има раздел Свободна тема.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Юрка, Юрка, от 100 години се познаваме във форумите и още не си разбрал, че такъв момент в пчеларството няма. НЯМАМ ИЗЛЯЗЪЛ НИТО ЕДИН РОЙ. Ти от София как разбра, че не се е роил? За този месец докато ти не си го погледнал, при добри условия кошера ще се рои, ще се оплоди новата майка и ти докато дойдеш за да го видиш майката ще е нахвърляла пило по целия кошер. И ще цъкаш с език, и ще си викаш - този виж как добре върви. Примерно.
    Ако ми обясниш. как тази нова майка сваля белега от гърба на старата и си го слага сама, може и да ти повярвам, ама за сега тц.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ако ми обясниш. как тази нова майка сваля белега от гърба на старата и си го слага сама, може и да ти повярвам, ама за сега тц.
    Ако наистина слагаш белег на майката съм съгласен. Но въпреки всичко това е невъзможно. Пак ще кажа, че такъв филм няма. Какви са тия пчели, които ама хич не им се иска да се роят. Или някой им хвърля по едно око или нещо ме слънгосваш.

Страница 57 от 239 ПърваПърва ... 747555657585967107157 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •