Аз пък точно обратно на Дони. Не ме мързи ротирам, работя с двусемейни, двумайчини семейства, създавам им работа и очаквам(получавам) резултати.
Аз пък точно обратно на Дони. Не ме мързи ротирам, работя с двусемейни, двумайчини семейства, създавам им работа и очаквам(получавам) резултати.
А какво по-точно те кара да си мислиш, че термичната обработка също не предизвиква клетъчна смърт и от там скъсяване живота на пчелата??? Както може би знаеш, след излюпването си, пчелата е напълно развит възрастен индивид и голяма част от тъканите й не са програмирани да се регенерират (да формират нови клетки).
Ммне. Просто разсъждавам като всеки един останал бъкфастски пчелар(пчеловъд) по света. http://pchelari.com/forum/showthread...full=1#post334Дони откри нова ера в пчеларството, въпрос на философия и начин на работа.
Според брат Адам през последните 150 години (след изобретяването на разботния кошер), каквото е могло да бъде измислено и подобрено в инвентара(системите кошери) е вече направено и по-нататъшен напредък в тази насока не е възможен. Според него, от тук нататък напредъка в пчеларството се очаква да се случи в промяната на самата пчела, тъй като общо взето в тази насока почти нищо не е било направено. Въпреки това, вече има патент на автоматизиран кошер, където центрофуга вече не е нужна и меда го пълнят направо в буркани.Което може да се механизира , вече е направено, като разпечатване, центрофугиране и наливане в буркани.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Аз мисля, че по отношение на автоматизацията и информатизацията на кошера развитието тепърва престои.
Стоиш пред компютъра и следиш параметрите на кошера, задаваш програми за подхранване в зависимост от времето и прогнозата, задаваш параметрите на темп. и влага в кошера, третираш за акар с едно натискане на мишката....
Не е толкова трудно колкото звучи, има хоби изпълнения, но явно няма интерес от големи инвеститори. Може би поради преценката, че пчеларите са консервативни и няма да искат да си сменят кошерите. Климатичните промени обаче според мен ще дадат тласък в тази посока.
Винаги може по-добре.
За последните 29 поста си има раздел Свободна тема.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))