Интересно ми е тогава, тези които гледат пчелите на някого друг на заплата ( и съответно не притежават лични пчелни семейства/регистрирани пчелини) как биха могли и въобще трябва ли да участват в КБП?
Интересно ми е тогава, тези които гледат пчелите на някого друг на заплата ( и съответно не притежават лични пчелни семейства/регистрирани пчелини) как биха могли и въобще трябва ли да участват в КБП?
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Няма смисъл да спорите. Има си устав и там е описано КОЙ може дфа стане член и кой не!!!!!!
А защо някой трябва да чака друг или други да защитят интересите му. Аз мисля, че в една организация би трябвало всеки участник да даде своя принос за постигане на целите. Този филм с чакането вече го гледаме десетки години. Аз съм на този принцип: Преди да поискаш нещо помисли какво си дал.
Здравейте,
Имам два кошера от 2007г. По ред причини, не съм ги увеличил и регистрирал. Просто са на 150км. Не мога да пътувам всяка събота и неделя.
За регистрацията на пчелините съм. Ходих в Габрово, независимо от това, че знаех условията за членство в КБП. Много бих се радвал КБП да постигне високите цели които си е поставила. Затова, и бях там, да подкрепя създаването на организация от коренно различен тип. БЛАГОДАРНОСТИ на г-н Матеев, затова че се нагърби с толкова тежка, и неблагодарна задача.
УСПЕХИ, Г. Георгиев
Някъде из темите ви бях задал един въпрос, на който не получих отговор. Сега вместо отговор на въпроса ти ще го задам отново. Знаете ли защо при нас в Пловдивското дружество "Акация" нещата се случват и дружеството върви добре?
Да ще отговоря и отговорът може да е полезен за всяко едно сдружение. При нас работата не се върши от един двама души. Екипа е много голям и всеки се старае да допринесе с нещо за дружеството. Повече от 25% орт членовете са активно участващи и бройката расте. Всеки се заема с това, което умее най-добре. Ако някой види, че задачата, с която се е заел е непосилна за него, просто споделя и друг или други се захващат да му помагат. Екипа е много голям и почти няма противоречия. Има консенсусни решения. Някой от по-възрастните колеги ни контролират, и ако стъпим на криво ни поправят.Е не винаги е било така. Навремето когато станах член на дружеството, бях един от най-младите там. Благодарение на далновидността на бай Георги (лека му пръст) в дружеството постоянно се включваха по-млади хора и продължават да се включват. Постепенно натовари нас по-младите с отговорността да вършим организационните работи и ни нареди в УС на дружеството, за да ни стимулира да работим още по-усърдно. Започнахме с дребни неща, организирахме групово закупуване на консумативи, започнахме да организираме изложения, създадохме добри контакти с местната власт и се включваме в много мероприятия които се организират в града, участввахме активно в организирането на ApiBulgaria. Имаме още много свежи идеи и дай Боже скоро и тях да реализираме. За това всеки път ви казвам, да не чакате някой друг да ви оправи положението. Ако и ние така чакахме, нямаше да имаме дружество и всеки сам щеше да се опитва да се спасява, а от това щяхме всички да губим.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))