Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
По принцип съм ЗА регистрацията. Но не смятам, че тя трябва да е условие за да поискам помощ от колеги, да ходя по сбирки, да си изказвам мнението и т.н.

Но ти сам даваш повод за моите съмнения -

Само ще кажа нещо на Матеев и целия управителен съвет : Ако приемете и само един човек за член без регистрация на пчелин АЗ никога няма да стана член на тази организация и няма да помогна със нищо и по никакъв начин за нейните каузи.
- Това как да се тълкува?

Пчелар с 10 кошера в двора, пак е пчелар! Аз например ги регистрирах едва когато станаха 20. Но съм категоричен - регистрацията не те прави пчелар.[/QUOTE]

Защо трябва да се повтаря нещо 1000 пъти под различни форми? Може да имаш 1 кошер и да си доктор на пчеларските науки или да имаш 1000 кошера и да не разбираш нищо от пчеларство, а само на управляваш този бизнес. В закона не е упоменато качественото измерение на думата "пчелар". Там просто се казва, че всички кошери трябва да са регистрирани, дори само чисто статистически да се знае тяхната бройка. А относно добър или лош пчелар... това се вижда на есен или на пролет.