Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 131

Тема: спам

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ти как го усети това или някой представляващ профи пчеларите ти го каза?
    Няма такова нещо, но пчелините трябва да са регистрирани. Това е закон и е редно да се спазва, който пък не го спазва няма никакво право да изисква и т.н. От няколко дена следя дискусията и не мога да се начудя. Сега ми иде да изпъстря с епитети остатъка от поста, но ще наруша много правила във форума и за това ще се опитам да се въздържа още малко от допълнителни коментари. Само ще кажа нещо на Матеев и целия управителен съвет : Ако приемете и само един човек за член без регистрация на пчелин АЗ никога няма да стана член на тази организация и няма да помогна със нищо и по никакъв начин за нейните каузи.

По принцип съм ЗА регистрацията. Но не смятам, че тя трябва да е условие за да поискам помощ от колеги, да ходя по сбирки, да си изказвам мнението и т.н.

Но ти сам даваш повод за моите съмнения -

Само ще кажа нещо на Матеев и целия управителен съвет : Ако приемете и само един човек за член без регистрация на пчелин АЗ никога няма да стана член на тази организация и няма да помогна със нищо и по никакъв начин за нейните каузи.[/QUOTE] - Това как да се тълкува?

Пчелар с 10 кошера в двора, пак е пчелар! Аз например ги регистрирах едва когато станаха 20. Но съм категоричен - регистрацията не те прави пчелар.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да се тълкува директно така като е написано.
    Има пчелари със стотин кошера които също не са регистрирани. Тук не става въпрос за малки или големи. Иде реч за точни и ясни правила на организацията и точни и ясни разпоредби на закона. И ако някой го мързи да се регистрира или по закон няма право (полицай, военен, пожаникар) то ще си действа както си е намерил за добре, но без много да надига глас иначе става много нагло и нахално. Подхванах епитетите и за това спирам да пиша.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
    По принцип съм ЗА регистрацията. Но не смятам, че тя трябва да е условие за да поискам помощ от колеги, да ходя по сбирки, да си изказвам мнението и т.н.

Но ти сам даваш повод за моите съмнения -

Само ще кажа нещо на Матеев и целия управителен съвет : Ако приемете и само един човек за член без регистрация на пчелин АЗ никога няма да стана член на тази организация и няма да помогна със нищо и по никакъв начин за нейните каузи.
    - Това как да се тълкува?

Пчелар с 10 кошера в двора, пак е пчелар! Аз например ги регистрирах едва когато станаха 20. Но съм категоричен - регистрацията не те прави пчелар.[/QUOTE]

Защо трябва да се повтаря нещо 1000 пъти под различни форми? Може да имаш 1 кошер и да си доктор на пчеларските науки или да имаш 1000 кошера и да не разбираш нищо от пчеларство, а само на управляваш този бизнес. В закона не е упоменато качественото измерение на думата "пчелар". Там просто се казва, че всички кошери трябва да са регистрирани, дори само чисто статистически да се знае тяхната бройка. А относно добър или лош пчелар... това се вижда на есен или на пролет.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Vencii, аз съм на друго мнение. Всеки пчелар, с малко или с много кошери,има проблеми. По-голямата част от проблемите на пчеларите, независимо от брояна пчелните им семейства са еднакви. Такива проблеми са: липсата на подпомаганена пчеларството от страна на държавата, лошата нормативна база свързана спчеларството, липсата на заплащане на пчелоопрашването, отравянето на пчелите спестициди, липсата на ефективна система за профилактични прегледи на пчелите,липсата на добри условия за лесно и изгодно реализиране на пчелните продукти иоще много, много други. Така че, би трябвало всички пчелари от една страна да регистрират пчелините си - нещо, което го изисква Закона за пчеларството, от друга страна, пчеларите би трябвало да припознаят КБП като единствената организация работеща в тяхна защита и да станат нейни членове. Независимо колко кошера имате, включете се в новата организация, която има доброто намерение и воля да работи в защита на интересите на всички пчелари.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •