Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 82 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 817
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не полукорпуси (120мм.) а магазини за ДБ (167мм.) Тази година имах отводки които бяха слаби за 3ти корпус на слънчогледа, но магазин им дойде идеално за съжаление имах само 3 броя. Другото за което мисля да ги ползвам е да ограничавам майката да се качва на горе, като го оставя с 9 рамки. Тази година майките без ханемановата постоянно се качваха в медовия корпус а с магазина над плодниковоя корпус (не че няма да се качат) е по малка вероятността. Също съм решил да ползвам пролетта метода на Демари и над 1вия корпус слагам ханемановата, над него магазина и над него 2рия корпус плюс пита с прясно пило. Другото което съм намислил е да заменя медовите корпуси с магазини защото са по леки и по лесно се работи с тях(на мен ми е по лесно).

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не полукорпуси (120мм.) а магазини за ДБ (167мм.) ... да заменя медовите корпуси с магазини защото са по леки и по лесно се работи с тях(на мен ми е по лесно).
    Е те тия работи някои хора ти ги говорехме преди повече от година, ама нали първата ви реакция винаги е "Йок, един размер!"...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Е те тия работи някои хора ти ги говорехме преди повече от година, ама нали първата ви реакция винаги е "Йок, един размер!"...
    Така е, но тогава всичко беше на теория а сега съм го изпитал и на практика и си правя нещата удобни за мен. То хората ми говореха много неща и повечето се оказаха глупости за това първо се убеждавам че това което се говори е вярно и тогава го прилагам. Обаче ти ми каза няколко неща които съм пробвал и всичките ми харесаха и ги вкарвам в употреба.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    полукорпуси визирах магазини дадан-блат извинявам се, и практикувам така , когато развия семеиството на 3 корпуса , като се предполага че в първите 2 е пилото, тогава разкъсвам пилото като противороево средство или с дадан блат магазин или с цял корпус в общи линии с каквото разполагам. Работя без ХР и се чудя дали не правя грешка защото ми отнема мн. време да проверявам семействата(2 корпуса с пило за наличие на м-ци).

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    А какво постигаш като разделиш така пилото? Разкажи по подробно и обвързано с цъфтежа?

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не полукорпуси (120мм.) а магазини за ДБ (167мм.) Тази година имах отводки които бяха слаби за 3ти корпус на слънчогледа, но магазин им дойде идеално за съжаление имах само 3 броя. Другото за което мисля да ги ползвам е да ограничавам майката да се качва на горе, като го оставя с 9 рамки. Тази година майките без ханемановата постоянно се качваха в медовия корпус а с магазина над плодниковоя корпус (не че няма да се качат) е по малка вероятността. Също съм решил да ползвам пролетта метода на Демари и над 1вия корпус слагам ханемановата, над него магазина и над него 2рия корпус плюс пита с прясно пило. Другото което съм намислил е да заменя медовите корпуси с магазини защото са по леки и по лесно се работи с тях(на мен ми е по лесно).
    дам на прав път си според мен !
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 2014-07-06 14.27.46.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ае Жорка, сори за офтопика, ама сега те видях че си на пръсти, така както си ги наредил може и кофички да си правиш между тях. Само трябва да ги доближиш малко.

Зазими ли ги добре?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ае Жорка, сори за офтопика, ама сега те видях че си на пръсти, така както си ги наредил може и кофички да си правиш между тях. Само трябва да ги доближиш малко.

Зазими ли ги добре?
    Много си наблюдателен ти си първия който го забелязва това
    дам тези кошери ги зазимих супер добре с почти пълен корпус мед даже този който е под дясната ми ръка не можах да го съкратя на два корпуса и остана на три като първия в само прашец в питите във втория гледаше пило до много късно тук са на слънчоглед като от тях съм взел и по един корпус отводка и са изградили един корпус и магазин и половина
    а кафявото от страни е отводка направена юни с готова майка и от него съм много доволен нищо че е осмак
    тази година понеже беше дъждовна кошерите се развиха на много пчела имаше един момент в който нямаха грам мед в кошера но пък малко да имаше слънце събираха яко ,такива големи семейства като тази година до сега не съм имал почти всичките семейства се зазимиха на по 6-8 междурамия пчели и на всички има поне по 5 пълномедни пити и останалите са с венци по малко е от обичайнито но мисля че ще им стигне поне до февруари пък после ще го мисля

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Здравейте, имам един въпрос.
    Коя е по-добра порода пчели за отглеждане в корпусна система Лангстрот Рут, тоест с коя порода се постигат по-добри резултати.
    Моля споделете вашия опит.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от pepoing Виж публикацията
    Здравейте, имам един въпрос.
    Коя е по-добра порода пчели за отглеждане в корпусна система Лангстрот Рут, тоест с коя порода се постигат по-добри резултати.
    Моля споделете вашия опит.
    Дори и да ти се поднесе най-точната нформация и до последната запетая,докато не извървиш пчеларския си път без значене колко е дълъг той.Не би могъл никой да ти помогне.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 48 от 82 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •