Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 601

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Дразни ме нещо друго различното отношение на държавата към различните сектори в животновъдството.
    Специално отглеждането на овце,кози и крави изобщо не е лесно и труда е толкова неблагодарен ,че ако имаш и най малък опит няма да имаш това отношение аз лично имам опит с овце с месодайно направление, и когато говориш за лесна субсидия мога да ти кажа ,че при проверка се снима всяка една овца и нейната ушна марка .Разбира се винаги има начини за злоупотреби когато се отнася до субсидия.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Специално отглеждането на овце,кози и крави изобщо не е лесно и труда е толкова неблагодарен ,че ако имаш и най малък опит няма да имаш това отношение аз лично имам опит с овце с месодайно направление, и когато говориш за лесна субсидия мога да ти кажа ,че при проверка се снима всяка една овца и нейната ушна марка .Разбира се винаги има начини за злоупотреби когато се отнася до субсидия.
    И аз съм от село и са ми ясни нещата. Малко ще им е трудно да снимат всяка пчела,но нямам нищо против да видят семействата ама кой ще се навие.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    И аз съм от село и са ми ясни нещата. Малко ще им е трудно да снимат всяка пчела,но нямам нищо против да видят семействата ама кой ще се навие.
    Проблема е че се местят цели пчелини за да се докаже бройката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Парите по програмата не са чак толкова много. Критериите, по които могат да бъдат използвани са точно и ясно разписани. Аз бях предложил нещо, но никой не му обърна внимание тогава, даже имаше доста противници, че ето нямало как тези, които сега започват да дръпнат напред. Нищо подобно. Ако се върнете две години назад ще си спомните че идеята, която лансирах бе средствата по програмата да се дават по проекти. Аз имам нужда от кошери в проекта ще запиша кошери, Иван има нужда от центруфига в проекта ще запише центруфуга, Пенчо има нужда да си увеличи семействата, ще пише кошери и отводки Драган е решил, че ще купува лекарства проекта за лекарства и т.н. За да не стане така, че два проекта да оберат цялата сума то всеко проект не трябва да надвишава 7000лв, като програмата ще му възстановява не повече от 65-70% от инвестицията. Така парите ще стигнат за над 1000 души, а тези, които не са успели тази година, догодина ще ползват предимство, а ако останат средства, то тези, които веднъж са получили финансиране, сега ще се ползват с по-малък процент финансиране. Така при положение, че като ЗП в България са регистрирани около 3000 пчелари, то за един тригодишен цикъл всеки от тях ще може да се възползва от програмата поне по веднъж. Смятам, че това е справедливо решение. Колкото до субсидия на калпак, то ако някога се издейства такава, тя трябва да е толкова, колкото да оказва някаква помощ на пчеларя, но не и да бъде стимул за гледане на пчели за субсидия. Идеята ми е, че тогава заради самата субсидия, ще се отглеждат много на брой слаби семейства, следват голяма зимна смъртност, болести и т.н. и вместо да има реално развитие на сектора, че се получи боза.
    Не претендирам моето мнение да е най, но мисля, че идеята си струва.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •