Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 61 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 601
    Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Колеги, от 17.11.2014г.тръгна и вече приключи Националната програма по пчеларство 2015г. А в нашия форум НИТО ЕДИН ПОСТ!!! Тя не че е за нас пчеларите ама. Аз така и не съм участвал по нея. Първи опит 2012г. отивам в 5.00 часа с абсолютно готови попълнени документи, но какво да видя списъци от вчера, от оня ден караници и т.нт.
    Така и не ми дойде реда. През 2013г парите за кошери двойно по-малко, точкова система, северозападен район и какво ли не още- направо се отказах. Тази година вече
    надхвърих 150 бр. и не мога да участвам за кошери. Защо тази програма не е за пчеларите? Моето мнение е следното:
    Мярка А
    "Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари" - Тук може да участва само една организация, парите са двойно повече от миналата година. На мой въпрос към
    някаква госпожа в Пловдив на представянето на програмата. Каква е причината за това двойно увеличение? Отговора беше Защото миналата година са се усвоили всички пари. Ха така викам си то и милионче да им предложите ще ги усвоят. Никой пчелар няма да получи НИЩО.
    Мярка Б
    "Борба с Вароатозата" От тази мярка "далавера " има само и единствено вносителите на безбожно скъпите лекарства на Bayer. 10-12 лв за едно третиране УУУАААААААУ. Аз не знам ако ги нямаше тези програми КОЙ ще им купи продуктите??? За 2 третирания по мои сметки трябва да дам към 10 000, програмата ще плати към 8 000, и пак трябва да дам към 2 000, и като БОНУС ще получа ПЕСТИЦИДИ (кумафос, флуметрин и т.нт). Ако днес 2015г тези вещества са разрешени за употреба, то с постояното им внасяне в кошера нивата им се повишават и те ИЗЛИЗАТ в анлизите ни. ЕХОООО пчеларю, осъзнай се 1кг Оксалова киселина е 6лв., мравчената към 10лв.
    Мярка В
    "Мерки за подкрепа на извършването на ФХ анализ на мед"
    Абсолютно безмислена мярка,анализа нито е скъп,че програмата да ни помага.Никой изкупвач няма да използва този анализ, той ще си направи негов.Когато си взимат проба аз задължително вземам част от тяхната проба за да мога да им докажа ако вземат да овъртат.
    Мярка Г
    Г.1 закупуване на Кошери - Това е единственната мярка, която си заслужава. Само се чудя защо намалиха парите почти двойно.
    Г.2 Отводки
    Г.3 Майки
    За тези двете ще пиша общо.Всеки, който се смята за пчелар то той трябва да може:
    1.Да си произведе пчели(отводки)
    2.Да си произведе майки
    Мисля че съм изчерпателен!!!!!

Не че тази програма е най-важното нещо, но тя може да работи за пчеларите.
    Да сте чували някога земеделците, животновъдите да се карат, редят на опашки за тяхните доплащания.Или да ги оценят по точкова система кой ще получи доплащания.
    Аз не съм чувал такива работи те са запазена марка за пчеларите.Защо за тях има и то за всички.Нямаме ли и ние организации пчеларски да направят нещо.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Явно на мода във форума е СПАМА. Ами продължавайте.
    Извинявам се, но е толкова жалко положението, че си е направо смешно.
    Учудвам се дори, че има желаещи да кандидатстват по програмите.
    Всичко е писано за определена група от хора, а наивните се редят на опашки за трохите.
    Както ти каза 1кг ОК е 6лв и да не е 6лв,а 100лв... все тая.
    МЗХ има интерес да се усвоят 100% или почват да им изстиват местата и Ганчо тук им помага да изхарчат парите
    Е...как да не е смешно!
    Това не е СПАМ, а много актуално и по темата.
    Смятам, че трябва да се говори с Брюксел, а не с МЗХ. Те си прехвърлят топката към Ганчо и се правят на разсеяни.
    Програмата може да се промени още утре, но тихо да не чува МЗХ. Тези хора знаят много добре, че ЕС може да даде разрешение за промяна само да я поискат, а ако това не го знаят...смятай какви хора работят там.
    ББ може да си бълва колкото иска, "че не може, че не става", но това е много далеч от истината.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Хайде поне за момент да си представим, че догодина ще имаме шанса посредством конфедерацията САМИ ДА РАЗПРЕДЕЛИМ ПЧЕЛАРСКИТЕ ПАРИ по различните направления. Замисляли сте се, че това има шанс да се случи. И ако се случи, тогава какво ще правим? Осъзнавате ли, че ако ни дадат власта сами да си разпределяме парите, ние ще се изпотрепим един друг, защото всеки ще дърпа чергата към себе си.

Хайде сега да направим един експеримент, който впоследствие посредством анкети ще се наложи да го правим НА ИСТИНА. Нека всеки, който е недоволен от разпределението на парите, да напише в тази тема ново предложение за разпределение. Хайде представете си, че думата ви ще се чува в ДФЗ. Кажете какво според вас трябва да е СПРАВЕДЛИВОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Трябва да има доплащане за всяко пчелно семейство на всички пчелари(естествено с регистриран пчелин). Както има за всички животновъди на глава добитък. Пчелите са много по-полезни за обществото от колкото овце,крави, кози, прасета, пилете, магарета, патки ....................,които получават доплащания. Целта на тези доплащания е да се стимулира дадения сектор, той да се развива. Пчеларството като сектор е много важен защото с опрашването той влияе на почти всички сектори и най-вече на хората.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз кандидатствах по тази програма, защото тя ми дава шанс да увелича семействата си двойно на приемлива за мен цена. Имам предвид, че без външна помощ не бих могъл да направя това толкова лесно. Не знам дали ще се класирам, но за себеси "поне съм опитал". Шеговито, справедливо разпределение е това при което се класирам

Иначе:
    Лекарствата трябва да са както за Вароа, така и за профилактика на Нозема. Трябва да се покриват всички кандидатствали и да се субсидират на 90%. Препаратите трябва да са 3-4 най-масово използваните вкл. и органичните киселини.
    Кошерите, отводките и майките - Най-важното на ПАЗАРНИ ЦЕНИ! Отводки и майки от не лицензирани а РЕГИСТРИРАНИ и КОНТРОЛИРАНИ производители. Майките да са с доказан произход и раса. Отводките да са с цена на рамка - кеф ти 3 кеф ти 5 - както се договориш.
    Кошерите като пари да са повече от отводките, за да се подменят наистина старите сандъци. Да има свобода на конфигурациите.
    Не ми е избистрена идеята в главата, но "колкото повече си под лимитите - толкова по голям % да е субсидията"
    Кошерите и отводките - субсидия в (базов) размер 70% от инвестицията. Всички бенефициенти се проверяват! Производителите също!

Изследвания, популяризиране, квалификации... в отделна програма.
    Това е на две на три личното ми мнение.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    1. Пари за оборудване и създаване на пчелини

Пари за нови кошери, центрофуги, помещения, създаване на пчелини, отводки, майки, друго оборудване...

Тази точка има за цел, който е почнал със заделяне от залъка си, да получи
    една подкрепа. Да се ползва ново оборудване. А който не е почнал да се улесни.

2. Пари за лекарства, подхранване, гориво. Оперативни разходи.

Пари за лекарства/мравчена, оксалова киселина, други/, гориво за подвижното пчеларство

3. Пари за реклама

Пари за организиране на пазари за пчелни продукти, рекламни материали и други.
    Тази точка има за цел да насърчи потреблението на пчелен мед в страната. Както и да улесни
    продажбите на дребно.

4. Пари за обучение и пчеларски срещи

Пари за обучения с лектори, с практически занятия. Заснемане на тези занятия.

Сега се разчита на кой какво видял в интернет. И от някоя лекция ако някой е заснел с телефона. Както е тръгнало
    пак ще научим руски.

5. Пари за произведена и продадена продукция

Пари за опрашване, произведени отводки, пчелни продукти.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Трябва да има доплащане за всяко пчелно семейство на всички пчелари(естествено с регистриран пчелин). Както има за всички животновъди на глава добитък. Пчелите са много по-полезни за обществото от колкото овце,крави, кози, прасета, пилете, магарета, патки ....................,които получават доплащания. Целта на тези доплащания е да се стимулира дадения сектор, той да се развива. Пчеларството като сектор е много важен защото с опрашването той влияе на почти всички сектори и най-вече на хората.
    Искрено вярвам, че няма човек, който да е регистрирал пчелина си и да не иска да припечелва от него. Затова, ако има субсидия "на глава", според мен трябва да се дава като процент на реализирана продукция. Примерно декларираш продажби за 1000лв (от восък, от мед, от отводки-без да си лицензиран и т.н.) - получаваш 150лв субсидия.
    Но тука не говорим ли за НПП? ДеМинимиса е ствсем отделна тема според мен...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Трябва да има доплащане за всяко пчелно семейство на всички пчелари(естествено с регистриран пчелин).
    Ако някои толкова много иска пари на бройка пчелно семейство нека тогава се регистрира като био пчелар и ще получава оправдание ,че не може да го направи може да бъде само ако районът, където пчеларства не отговаря на изискванията.Даването на пари като субсидия е най лошото нещо да стимулираш някого защото се мисли само как да усвоиш едни пари ,а не как да подобриш работата си и по този начин да печелиш повече ако имаш знанията и мотивация да постигнеш нещо ти ще намериш пари за да го постигнеш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Много е добре, че започнахме да даваме предложения, насоки. Ще дам и аз моите изхождайки от това, кои са най-големите разходи на един пчелар.
    1. Закупуване на инвентар(кошери, центруфуга,разпечатващи машини, вани и тн)
    2. Средства за пролетно и есенно подхранване.
    3.Транспортни и логистични разходи
    4. Като основен проблем-задача това е реализирането на продукцията. Тук може да се помисли какво да се направи и държавата да помогне. Въртят ми се някакви идеи за някакъв да речем виртуален базар обединени в конфедерацията. Мислете да го доразвием........
    5.За отводки и майки си казах мнението, то и без това са скъпи и некачествени.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Искрено вярвам, че няма човек, който да е регистрирал пчелина си и да не иска да припечелва от него. Затова, ако има субсидия "на глава", според мен трябва да се дава като процент на реализирана продукция. Примерно декларираш продажби за 1000лв (от восък, от мед, от отводки-без да си лицензиран и т.н.) - получаваш 150лв субсидия.
    Но тука не говорим ли за НПП? ДеМинимиса е ствсем отделна тема според мен...
    Според мен си прав, ама защо за нас да е разлино. Отива овчаря и казва аз гледам 200 овце и получава доплащане. Да не говорим за земеделците за които няма таван, обработват хиляди декари и си получават парите, и ако не знаете вече дори не им искат скици на земите, просто подписват деларация че са в право да я ползват.

Страница 31 от 61 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •